Babla'nın balkon konuşması

Diva Bülent Ersoy, 10 Kasım sabahı Ata’ya saygı duruşunda bulunmuş.

Diva Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla her anlamda fevkaladenin fevkinde muhteşem ve nevi şahsına mahsus bir kadındır. Her fırsatta da bunu cihan-ı aleme ispat etmiştir. Babla ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, minnet ve hasretle andığımız 10 Kasım sabahı Ata’ya saygı duruşunda bulunmuş. Ancak bunu bugüne kadar görüp duyduklarımızdan farklı bir şekilde yapmış.

Sabah 09.05’de evinin balkonuna çıkmış. Ata’ya hitaben bir balkon konuşması yapmış. "O masmavi parıldayan gözlerinizin derinliğinde kaybolmuşum gibi dalgın gözler, kısık bir ses ve de üzgün ruhumla" diye başlamış. "En çok sevdiğiniz Evç makamının en güzel örneklerinden Şahane Gözler Şahane adlı eseri terennüm ediyorum; kalb-i derunumdan zaat-ı alinize ithafen tüm hürmetlerimle Büyük Atam" diye sonlandırmış.

Daha sonra duygusal bir mesaj yayınlayarak bu anısını kamuoyuyla paylaşmış.

İşte size Babla farkı. Bunu yapmak bu dünyada başka kimin aklına gelirdi? Seçimlerde zafer kazanan siyasi liderler misali. Babla’nın balkon konuşması!

Haberin Devamı

Tek programla işi bitirmek

Acun Ilıcalı televizyon işini çok iyi biliyor. Kendi kanalında doğru dürüst reyting alan tek program var. Onunla bütün haftayı idare ediyor. Başka kanal yönetici olsa panikler. Acun’un umurunda değil. Çünkü adam doğuştan satıcı. Üstelik Eskimo’ya buz satabilecek yetenekte ikna gücü yüksek olan bir satıcı.

İlk 100’e tek bir programı girmese bile kanalının bir numara olduğuna herkesi inandırır. ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışması ülkedeki yeteneklerle birlikte tükendi. Zirveye oynayan ‘O Ses Türkiye’si kaldı. Kışı onunla idare edecek.

Sonra da efsane olmuş ‘Survivor’ furyası başlayacak. Gerisi fasarya. Tek programla işi bitirmek. Bunu ancak Acun başarabilir!

Gülben’in içinden başka biri çıkmış...

Gülben Ergen iyi bir oyuncu olduğunu 2001 yılındaki "Dadı" dizisinde göstermişti. Daha sonra bu yeteneğini harcadı. Ekranda daha çok sunuculuk ve jüri üyeliği yaptı. Gülben şu aralar Mahsun Kırmızıgül’ün son filmi "Vezir Parmağı"nda oynuyor. Gülben filmin diğer kadın oyuncuları Yasemin Yalçın, Güner Özkul, Fatoş Seğmen, Derya Şensoy ve Aydan Burhan ile Kapadokya’daki çekimlerde ferace ve çarşafa girmiş. "Oynadığım Gülbahar karakterini çok sevdim. İçimden bambaşka bir Gülben çıktı" demiş.

Haberin Devamı

Göründüğü kadarıyla Gülben’in sadece 'en'i gitmiş 'ahar'ı gelmiş. Artık bu arada ne olduysa olmuş bilemeyiz. Aynı zamanda içinden başka biri de çıkmış!

Bir ipte iki cambaz oynarmış

Geçtiğimiz Perşembe ekranda iki iddialı dizinin reyting mücadelesi vardı. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in ‘Vatanım Sensin’ dizisi iki haftadır zirvede rakipsizdi. Derken Kıvanç Tatlıtuğ ile Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi ‘Cesur ve Güzel’ geldi. Ergenç çiftinin dizisi yine zirvedeydi. Ancak, Tatlıtuğ-Büyüküstün ikilisinin dizisi de iyi bir başlangıç yaptı ve üst sıralara yerleşti. Vatanım Sensin’ başarılı bir dönem dizisi. Senaryo, oyunculuk, kostümler, prodüksiyon dört dörtlük. ‘Cesur ve Güzel’ ise sıradan bir senaryo ile Kıvanç’ın yakışıklılığı ile Tuba’nın cazibesini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Saçlar, kaşlar, bakışlar ve artistik pozlarla izleyiciyi ekran başına çekmeye çalışıyor. İki dizi de birbirinden elma ile armut, gece ile gündüz kadar farklı. Ne var ki kanalların prime-time rekabetinde aynı akşam, aynı saatte yayınlanıyorlar.

İkisinin de müşterisi ayrı. İkisi de iş yapar gibi.

Demek ki neymiş?

Piyasaları varsa…

Bir ipte iki cambaz oynarmış!

DİĞER YENİ YAZILAR