Gazete Vatan Logo

Çekilme otobüsle bile olurdu

Öcalan, devlete üç şart sunmuş...

Öcalan, kardeşine “Yasal çerçeve olsa dağdakiler otobüslerle dahi çekilebilirdi” demiş. Öcalan, devlete üç şart sunmuş...

İmralı’ya önceki gün giderek Abdullah Öcalan’la görüşen kardeşi, neler konuştuklarını açıkladı. ANF’de yer alan habere göre, Abdullah Öcalan, müzakerelerle ilgili devlet heyetine 3 şart sunduğunu ve heyetin cevabını beklediğini söyledi. “Süreç çok fazla hassas bir noktadadır. Heyetin getireceği cevap süreci netleştirebilir” diyen Öcalan, Rojava halkını da selamladı. Mehmet Öcalan, şu sözleri aktardı:

“Türkiye’deki basın-yayın organları ve hükümet ‘Neden gerillayı durdurdunuz?’ diyor. Biz o dönem devlete yasal zemini hazırla, gerilla çıkar dedik. Erken bir tarihte de çıkabilirdi. 2 ayda da çıkabilirdi. Ama devlet ve hükümet bunu yapmadı. Yapmadığı için de ancak bu kadarı olabilir. Yasal çerçevede bir şey hazırlanmadı. Devlet bunu hazırlasaydı gerektiği zaman otobüslerle dahi gerilla çekilirdi. Rahatlıkla çekilebilirdi. Ama bu yasal zemin hazırlanmadı. Bu yüzden de süreç bu şekilde devam ediyor.”

Abdullah Öcalan, müzakereye hazır olduğunu da ifade ederek, “Süreç çok fazla hassas bir noktadadır. Çok fazla umutlu da umutsuz da değilim. Yakın dönemde heyetin getireceği cevap süreci netleştirebilir” dedi.

Yerel seçim mesajı

Mehmet Öcalan, ağabeyinin, yerel seçimle ilgili de, “Bir aday bence, birkaç kişi hariç, iki defadan fazla aday olmamalı” dediğini anlattı. Öcalan’ın, “Yerel yönetim seçimleri de eş başkanlık sistemi üzerinden gidilmeli” mesajı verdiğini ve siyaset akademileri kurulmasını istediğini söyledi.

Barzani yorumu

Mehmet Öcalan, “Barzani ziyaretine ilişkin değerlendirme yaptı. Neyin ne olacağını nereye gideceğini aktardı. Ama şu aşamada aktarmayı uygun bulmuyorum” sözlerini aktardı.

Haberin Devamı