Gazete Vatan Logo

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kapadokya'da

"Bu güzellikler karşısında konuşamıyorum"

Ülkemizde bulunan Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, eşi Livia Klauova ile birlikte, Kapadokya Bölgesi'ne geldi. Konuk Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, bölgeyi gezdikten sonra, "Türkiye'nin böyle güzellikleri karşısında konuşamıyorum. Nefes almakta zorlanıyorum. Adeta, büyülendim" dedi.

Havayoluyla Kapadokya Havalimanına inen Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, eşi Livia Klauova, Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Cenk Doğatepe ve beraberindeki yaklaşık 30 kişilik heyet, önce Uçhisar'a geçti. Uçhisar'daki "Elia Restoran'da öğle yemeği yiyen heyet, Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezdi.

Bölgedeki Saklı Kilise ile Elmalı Kilisesi'ni de ziyaret eden heyet, daha sonra Avanos İlçesi'ne geçerek çanak atölyesini gezdi. Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, bölgeyi gezdikten sonra, "Türkiye'nin böyle güzellikleri karşısında konuşamıyorum. Nefes almakta zorlanıyorum. Adeta, büyülendim" dedi.

Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler, Nevşehir Valisi Alaattin Turhan'ın onurlarına Saruhan Restoran'da verdiği akşam yemeğinden sonra geldikleri uçakla İzmir'e hareket etti.

Haberin Devamı