Gazete Vatan Logo

Çayda çıralı, zeybekli Osmanlı kına gecesi

DYP lideri Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar için çayda çıralı zeybekli bir kına gecesi yapıldı...

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın 31 yaşındaki oğlu Tolga, 24 Şubat’ta dünyaevine girecek. Gelin ise AKP’den Çankaya Belediye Başkan adayı olan işadamı Mesut Çağlar Bozoğlu’nun kızkardeşi Badısabah Bozoğlu. Düğün öncesi Bilkent Otel’de Osmanlı şehzadelerine layık bir kına gecesi yapıldı. Modacı Zuhal Yorgancıoğlu’nun imzasını taşıyan Osmanlı kıyafeti giyen gelin ile damat, salona çayda çıra eşliğinde girdi.

İki kilo kına yakıldı
İki kilo kınanın yakıldığı törenin ardından tebrikleri kabul eden Tolga Ağar, zeybek oynadı. Badısabah Bozoğlu’nun duvağını açtıktan sonra da davetlilere pul para saçtı. Osmanlı motifleriyle süslenen salonda, özel taşlı peçete bilezikler, kına keseleri, bakır kaplarda sunulan Antep fıstığı da yer aldı.

Bir kız kaybettim ama
Ancak mönüye Avrupa mutfağı hakimdi. İçki servisiyle birlikte kuşkonmaz sarılı somon, mantar ve sebzeli vol au vant, dana madalyon, dondurmalı elmalı strudel ikram edildi. Ağar ile Bozoğlu İnşaat’ın sahibi Hasan Bozoğlu ise gelenekler nedeniyle geceye katılmadı. Emel Ağar da 1997 yılında beyin tümöründen ölen kızı Yasemin’i kast ederek, “Bir kız kaybettim ama yeni bir kızım oldu” dedi.

Haberin Devamı