Gazete Vatan Logo

Çavuşoğlu: Ekonomik saldırının içinde Müslüman ülkeler de var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye yapılan ekonomik saldırının içinde Müslüman ülkelerin de olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu: Ekonomik saldırının içinde Müslüman ülkeler de var

Türkiye’ye yönelik ekonomik bir saldırı olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Ekonomik saldırının içinde Müslüman ülkeler de var” dedi. “Kimler ve hangi ülkeler var?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Elbette zamanı geldiği zaman bunları açıklarız. Kredi kuruluşlarına bakın notları nasıl düşürüyorlar? 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra Türkiye’yi ekonomi ile nasıl yıkabiliriz çalışmaları başladı. Fakat biz aldığımız tedbirlerle ekonomimizin bu saldırılardan en az hasarla kurtulmasını sağladık. Bu işin içinde ülkeler de var finans kuruluşları da var, faiz lobisi de var. Ülkeler arasında bazı Müslüman ülkeler de var. Ben burada ülke ismi vermeyeceğim ama genel bir çerçeve çiziyorum.”



F 35 tepkisi
ABD'nin F-35 tipi uçakları Türkiye'ye teslim edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Anlaşma 'Canım sıkıldı, uygulamam' diyecekleri bir anlaşma değil. ABD yönetiminden şu ana kadar 'Vermiyoruz' baskısı yok. ABD vermezse, ihtiyacımızı başka yerden karşılarız. F-35'ler zamanında teslim edilecektir" cevabını verdi.
"Merkel Erdoğan'ı davet etti"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya'ya davet ettiğini de yineledi.
Muharrem İnce'ye sert tepki!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi hakkında bir ABD’li yetkiliyle konuştuğu yönündeki ifadeleri hatırlatılan Çavuşoğlu, “Bu söylemi ciddiyetten uzak ve seviyesiz. İnce'yi ABD'den herhalde FETÖ'den biri aramıştır. Niye CHP’nin seçim beyannamesinde bir kelime FETÖ yok?” dedi.

Vize muafiyeti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ülkelerine vize muafiyeti ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Artık sona geldiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı