Gazete Vatan Logo

Çatışmada arada kalan 2’si çocuk 4 sivil öldü!

Çatışmada arada kalan 2’si çocuk 4 sivil öldü!

Cizre’de PKK’lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada arada kalan 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi’nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine dün öğleden sonra PKK’lı bir grup, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık verince kısa süreli çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle nizamiyede 3 asker yaralanırken, sokak aralarına kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Çatışma sırasında 2’si çocuk olmak üzere 4 kişi daha yaralandı.
Sokakta oynuyordu
Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergen (27) evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergen, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. DEDAŞ çalışanı olan 39 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.Cizre’de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı’nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı’nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Çatışmalarda yaralanan 10 yaşındaki Emin Yanaş’ın da hayatını kaybettiği açıklandı.
Zırhlı araca tuzaklama
Şırnak’ın Silopi ilçesinde yakılan bir TIR için sevk edilen zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola daha önceden tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 4 polis memuru hafif yaralandı. Saldırının ardından bölgeye sevk edilen polis özel harekat timleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Kısa süren çatışma ardından PKK’lılar kaçtı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçede başlatılan operasyonlar sürüyor. Bombalı saldırıda hasar gören zırhlı aracın çevresinde önlem alan polis, bölgeye hiç kimseyi yaklaştırmadı.

Haberin Devamı