Gazete Vatan Logo

Çatak’ta öldürülen PKK’lı, Beytüşşebap’ta toprağa verildi

Çatak’ta öldürülen PKK’lı, Beytüşşebap’ta toprağa verildi

VAN’ın Çatak İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan saldırıda güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 2 PKK’lıdan ’Yılmaz Mamxuri’ kod adlı Cemal Özlü, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde toprağa verildi.

Cuma günü Van’ın Çatak İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen 2 PKK’lıdan biri olan Cemal Özlü, Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’nda bulunan PKK Mezarlığı’nda toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine, PKK’lı Özlü’nün yakınları ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) yöneticileri katıldı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra yeşil, kırmızı ve sarı renkli sözde örgüt bayrağına sarılı tabutta bulunan Özlü’nın cenazesi toprağa verildi.

MEYA-DER temsilcisi Ali Akdağ’dan sonra Cemal Özlü’nün ailesi adına Nihai Özlü yaptığı konuşmada, "Bu ne ilktir, ne de son olacak" derken, hükümet ve IŞİD’i Kürtleri soykırımdan geçirme çabasına girmekle suçladı.

Haberin Devamı