Gazete Vatan Logo

Casusluktan gaziliğe

Yüzbaşı Ezen, FETÖ tarafından askeri casuslukla suçlandı, 10 yılla yargılandı. Kumpas ortaya çıkınca beraat edip görevine döndü, Diyarbakır Hani’de yaralandı. Şimdi gazilik unvanı alıp, malulen emekli olacak

Casusluktan gaziliğe

Diyarbakır Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na 13 Nisan 2016 tarihinde gece yarısı bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda 2 asker şehit düştü, 39 asker de yaralandı. Yaralanan askerin arasında kamuoyunun yakından tanıdığı Askeri Casusluk Davası’nda sanık olarak yargılanan FETÖ mağduru İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersel Ezen de vardı. Bir gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ezen’de bombalı saldırı sonrası yaşanan basınçla hipertansiyon rahatsızlığı ortaya çıktı. Gözüyle ilgili sorunlarını atlatan Yüzbaşı da aniden bu hastalığın çıkmasını doktorlar, ani travma ve bombanın patlamasıyla oluşan hasarın tetiklemesi olarak adlandırdı.

20 aydır raporlu

Ezen’in bu nedenle 20 aydır raporlu olduğu ve çok sevdiği görevine dönemediği öğrenildi. Tansiyonunun normale dönmemesiyle de Ezen’in malulen emekliliği gündeme geldi. Yapılan tetkikler sonunda verilecek raporla yüzbaşı Ersel Ezen’in gazi unvanı alıp yakın zamanda emekli olması bekleniyor.

Şehitleri yalnız bırakmadı

Yüzbaşı Ezen, şehit askerlerine son görevini yerine getirmek için yüzü ve gözü sargılı halde cenaze törenine katıldığında hafızalara kazınmıştı.

Haberin Devamı

10 yıl istenmişti

Yüzbaşı Ersel Ezen, Nisan 2013’te başlayan İzmir Askerî Casusluk Davası’nda 49’u muvazzaf asker 357 sanıklı davada casusluk suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanmış ve tüm sanıklarla birlikte beraat etmişti.

Eşi de yaralandı

Saldırı sırasında Ezen’in eşi ve oğlu da lojmandaydı. Eşi de saldırıda yaralanmıştı.