Gazete Vatan Logo

Çarşafın altından çıktılar

Çarşafla geldiler, kalaşnikofla taradılar! İşte nefes kesen operasyonun görüntüleri

İstanbul’da yakalanan El Kaide militanlarının, kara çarçafla kadın kılığına girip banka soydukları, Sultanbeyli’deki iki katlı bir evin iki odasını sınıfa dönüştürüp, çocuklarına dini eğitim verdiği ortaya çıktı.

4 gün önce terör örgütü El-Kaide’ye yönelik düzenlenen operasyonda İstanbul, İzmir ve Manisa’da toplam 38 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul’da eylem hazırlığında yakalanan zanlılardan üçünün 21 Temmuz 2008 ’de Maltepe’de bulunan bir kuyumcuyu soydukları ortaya çıktı. Soygunun, işyerindeki kameralar tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Bu görüntülerde, kadın kılığındaki militanların, kara çarşaflarının altına gizledikleri uzun namlulu Kalaşnikof silahlarıyla dükkan içerisinde ateş ederek kuyumcuyu yaraladıkları görülüyor. Dükkan içerisinde rastgele ateş eden şüphelilerin, vitrinde bulunan altınların bir kısmını gasp ettikten sonra kuyumcuya geldikleri çalıntı otomobille olay yerinden ayrıldıkları görüntülendi. Yakalanan terör örgütü militanlarının laik rejim nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarını tanımadıkları belirtildi. Sık sık Afganistan’a gidip eğitim alan zanlıların İstanbul Sultanbeyli’de iki katlı bir evin iki odasını sınıfa dönüştürdüğü, çocuklarını devlet okuluna göndermeyerek burada dini eğitim verdikleri belirlendi. Polisin baskınlarda ele geçirdiği karnelerde çocuklara Kuran-ı Kerim, Arapça, Peygamberler Hayatı, Hadis, Kasas ve Fıkıh gibi dersler verildiği tespit edildi.

“Talimat beklemeyin”

Çevre sakinleri iki odası sınıfa dönüştürülen binada iki çocuklu bir ailenin yaşadığını, ancak kimseyle görüşmediklerini, binaya sabah saatlerinde çok sayıda çocuğun geldiğini söyledi. Yakalanan sanıkların eylem talimatı bekledikleri ifade edilirken, polis yetkilileri zanlılara örgütten “Eylem için emir beklemeyin. Siz istediğiniz zaman istediğiniz yere eylem yapın” talimatı verildiğini, bununla da güvenlik güçlerinin istihbaratının önlemeye çalışıldığını belirtti. Yakalananların üst ve evlerinde yapılan aramalarda, 7 adet tabanca, 2 pompalı tüfek, bir adet enjektör atan silah, sahte nüfus cüzdanı, 4 adet çalıntı otomobil, 5 adet plastik ve metal kelepçe ele geçirildi.

KARNE DE VERİYORLARDI

El Kaide okulunda çocuklara Kuran-ı Kerim, Arapça, Peygamberler Hayatı, Hadis, Kasas ve Fıkıh gibi dersler veriliyordu. Ön yüzünde Arapça yazıların dikkat çektiği karnenin arkasındaki “davranışlar” bölümünde ’itaat’, ’edep’, ’haya’ ve ’kararlarında adalet’ başlıkları bulunuyor.

ÇARŞAFIN ALTINDA KALAŞNİKOF

Maltepe’de 21 Temmuz’da bir kuyumcu soyulmuş, işyeri sahibinin yaralandığı olay güvenlik kamerasına böyle takılmıştı. Çarşafların altına sakladıkları silahları çıkarıp rastgele ateş açarak altınları alıp kaçan soyguncuların El Kaide militanı olduğu ortaya çıktı.

Cinayet, soygun silahla tehdit...

İstanbul’da gözaltına alınan 23 kişinin şu olaylarda yer aldıkları belirlendi: 21 Mart 2008’de Pendik’te sigara dağıtım aracının silahlı olarak yağmalanması.. 3 Nisan 2008’de Pendik’te bir kişinin öldürülmesi... 23 Nisan 2008 ile 11 Mayıs 2008’de bir kahvehane sahibinin silahla tehdit edilmesi ve 12 Mayıs 2008 tarihinde bu kişilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda bir polisin vurularak yaralanması... 26 Nisan 2008’de Ümraniye Yenidoğan’da bir sigara dağıtım aracının yağmalanması... 21 Temmuz 2008’de Maltepe’de bir kuyumcunun uzun namlulu silahlarla gasp edilmesi, işyeri sahibinin silahla yaralanması... 6 Ağustos 2008’de Sultanbeyli’de bir sigara dağıtım aracının silahla gasp edilmesi... 6 Eylül 2008’de Küçükçekmece’de bir sigara dağıtım aracının silahla gasp edilmesi... 1 Ekim 2008’de Pendik’te bir kişinin silahla yaralanması ve çeşitli tarihlerde Bahçelievler, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde 4 otomobilin çalınması...

‘Yaşasın İslam lan’

El Kaide terör örgütüne yönelik İstanbul’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 23’ü dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Feryat Güler adliyeye girişinde “Türkiye’deki Müslümanlara yapılan zulmü çekin, kahrolsun tağutlar (putlar), yaşasın İslam lan!” diye bağırdı. Ardından “Tekbir” diyen Güler’e bazı şüpheliler de “Allahu Ekber” diye karşılık verdi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Cemal Şengül, Ahmet Çağlar, Ahmet Aydoğan Emretaş, Ali Işık, Ekrem Karakuş, Emnrah Güler, Feryat Güler, Fuat Güneş, Harun Şahinbaş, Hikmet Bayaki, Mehmet çağlar, Mustafa Akçay, Mustafa Yağbasar, Nusret Çağlar, Ömer Dere, Ramazan Emretaş, Turgay Yüce, Uğur Boyraz, Üzeyir Sancar, Vahdet Güler, Yasin Tosun, Yusuf Çağlar ve Yusuf Eroğlu Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Haberin Devamı