Gazete Vatan Logo

Çarkın yine çark etti!

‘Arkadaşlarımı yaktım’

Ankara’da 1993 yılında işlenen bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunana şüpheli eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy ve Ziya Bandırmalıoğlu, ‘4. Yargı Paketi’ ile tutukluluğun incelenmesinde yapılan değişikliğin ardından, durumlarının değerlendirilmesi için dün Ankara Adliyesi’ne getirildi.

‘Arkadaşlarımı yaktım’

İtiraflarıyla soruşturmanın başlamasında etkili olan Çarkın, sorgusunda, önceki ifadelerini “hatırlamadığını” ileri sürdü. Çarkın, “Madde bağımlılığım nedeniyle dengesiz beyanlarda bulundum. Esasında aldatıldığımı düşünüyordum. Bu nedenle ifadelerimle hem kendimi hem de arkadaşlarımı yaktım. Daha evvel kokain, eroin, esrar ve hap kullanmışlığım vardır. Cezaevindeki imkanlarla tedavi oldum” dedi ve ifadelerinde söylediklerinin, esasında basında yer alan ve “herkesçe bilinen” şeyler olduğunu savundu. 6136 sayılı yasaya muhalefetten aldığı 10 ay hapis cezasının kesinleştiğini, bu süreçte meslektaşlarının kendisine yardımcı olmadığını anlatan Çarkın, “Bu nedenle kızgınlıkla hareket ettim, hata yaptım. Suçsuzum. Devlet kurumlarını töhmet altında bırakmaktan utanç içerisindeyim” ifadelerini kullandı ve tahliyesini istedi.

‘Ailem dağılacak’

Şüpheli Ersoy da “23 aydır tutukluyum. Cezaevine gelen heyetler hakkımda ‘hükümsüz hükümlü’ ibaresini kullanmaktalar. Ailem dağılmak üzere. Emekliyim, sabit ikametgah sahibiyim. Öncelikletutuksuz yargılanmayı talep ediyorum” diye konuştu. Bandırmalıoğlu da suçlamaları kabul etmediğini bildirdi. Hakim, sanıkların tutukluluk durumlarının devamlarına karar verdi.

Haberin Devamı