Gazete Vatan Logo

Çapkınlık turuna önlem!

Artık giriş çıkışlar 15 lira olacak

Gürcistan’a kimlikle de yapılabilen seyahatletden de, 15 lira yurt dışı çıkış harcı alınacak. TBMM’ye sunulan torba kanun tasarısına göre, KKTC hariç başkaca herhangi bir ülkeye kimlikle yapılacak seyahatler için de vatandaşlar harç ödeyecek. Halen KKTC dışında sadece Gürcistan’a pasaportsuz gidilebiliyor.

Aralık 2011’den itibaren Gürcistan’a kimlikle geçişlerin başlamasından sonra Artvin Sarp ve Ardahan Türkgözü sınır kapılarından her ay 200 bin Türk özellikle Batum’a gidiyor. Kimliksiz geçiş öncesi bu sayı 80 bin civarındaydı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir süre önce yaptığı açıklamada, ‘’Pasaportsuz geçiş sonrası Batum’a gidip kumar oynayan, etik dışı davranışlar içine girenler var. Önlem almamız gerekli’’ demişti. Çıkış harcının yanı sıra, Gürcistan’dan ürün getirme konusunda da sınırlamaya gidileceği belirtiliyor.

Büyük bölümü Karadenizli olan vatandaşlar, kimlikli geçiş başlayınca Batum’a daha çok kumar oynamaya ve çapkınılık yapmaya gidiyor. Turizm firmalarının Batum’a düzenledikleri turlarda da artış yaşanıyor.

Yeni yasa tasarısı ile çıkış harcından sadece yurt dışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşından küçükler ile, ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu nakil araçlarının mürettebatı muaf olacak. (Gazeteport)

Haberin Devamı