Gazete Vatan Logo

Çankaya’ya değil AOÇ’a taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa'da açıklama yapıyor...

Çankaya’ya değil AOÇ’a taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri konutunda bir süre kaldıktan sonra Atatürk Orman Çiftçiği’nde yeni

yapılan kampüsüne taşınacağını, Davutoğlu’nun da Dışişleri konutuna geçeceğini açıkladı. Böylece Atatürk'ten bu yanan Cumhurbaşkanlığı makamını temsil eden Çankaya Köşkü için bir dönem kapanmış olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a yaptı. Erdoğan, hareketinden önce Ankara’da basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Erdoğan şunları söyledi:
93 yıl sonra ilk
Erdoğan’a Azerbaycan yolunda ‘İkamet adresiniz neresi olacak’ diye soruldu. Erdoğan, Gül’ün Dışişleri Konutu’ndan ayrılmasından sonra bir süre burada oturacağını, daha sonra cumhurbaşkanlığı olarak yeni binaya taşınacaklarını açıkladı.
25 Aralık kararı
Yargı kararını verdi. Takipsizlik kararının ne anlama geldiğini hukukla ilgisi olan varsa bilirler. Bu konuda itirazı olan varsa itirazlarını yaparlar. İtirazda da kimin hakkı vardır yoktur bu hukukta bellidir.
Yeni ikâmet adresi
Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası’na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız.
CHP ve MHP yok
Partimizin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bir açıklama yapmıştım. Ben bir davet ederim iki üç davet ederim. Gelirler, gelirler gelmezlerse bir daha davet etmem. Burası duygusallığı taşıyan yer değildir. Burası ülkenin zirvesi cumhurbaşkanlığı makamıdır. Davete icabet edilmezse bir daha davet etmek gibi bir mecburiyeti yoktur.
Meşru müdafa manidar
İçtüzük kitapçığının kalkıp meclis başkanımıza fırlatılması bunu ardından yapılan açıklamalar, hele hele genel başkanın “bu bir meşru müdafaadır” açıklaması çok manidardır. Hele hele bir insanın adam öldürmesi bazen meşru müdafaadır benzetmesi, bir defa teşbih hata kabul etmez. Bu bir zihniyet meselesidir. Bundan dolayı da biz böyle bir ağız dalaşına CHP’nin başındaki zatla girecek değilim. Gelenlerle yolculuklarımızı yaparız...
Çözüm sürecinin geleceği
Hükümet görevli olan bakanlarımız arasındaki değişiklikleri yapmış takdirleri odur bize düşen hayırlı olsun demektir. İsabetli olduğu kanaatindeyim. Bu tecrübeleri bu arkadaşlarımız birlikte dayanışma içinde geleceğe taşıyacaklardır. Çözüm sürecinin önemi ortadadır ve bunu başarıya taşımak şahsım da olmak üzere hepimizin görevidir.
Çankaya Cumhurbaşkanlığı konutu olmayacak
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, önceki cumhurbaşkanları gibi Çankaya’da oturmayacağını söyledi. Bakü ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, Başkanlık Sarayı olarak da adlandırılan yeni binanın başbakan mı cumhurbaşkanı tarafından mı kullanılacağı sorusu için Erdoğan, “Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Yeni ikamet adresimi şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu yerden ayrılması ile orada bir süre oturacağız. Daha sonra yeni yapılan binalara cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki cumhurbaşkanlığı binasına da aynı zamanda konutlarına da başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız” diye konuştu.

Haberin Devamı