Gazete Vatan Logo

Cani idam edilsin

18 gün sonra ölüm haberi gelen minik Leyla’nın babası Nihat Aydemir, katilden hesap sorulmasını istedi: İnsanların psikolojisi bozuldu, kimse çocuğunu dışarı çıkaramıyor. Üç beş insan asıldı mı kimse bu hareketi yapmaz.

Cani idam edilsin

Ağrı Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in acılı babası Nihat Aydemir, “Çocuğum açlıktan ölmüş. Çocuğuma süt verin dedim, süt de vermediler. Elbisesini çıkarıp getirip dereye atmışlar, o cani bulunup idam edilmeli” dedi.

Erdoğan beni aradı

Köyün camiinde taziyeleri kabul eden Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisini aradığını belirterek şunları söyledi: Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a da aynısı söyledim, çocuğumu kaçıran kimse bu cani yakalansın, yaptığının hesabını versin. İnsan 100 kişi öldürür, yine bu hareketi yapmaz, bu ufak çocuktan ne istedi? Leylam melektir, benim bir musibetim yok, çocuğu öldürdün oraya attın, açlıktan öldürdün.

Leyla’nın katilinin bir an önce yakalanmasını ve idam edilmesini isteyen Aydemir, şöyle devam etti: Bütün Türkiye arıyor. Zaten Leyla gündeme oturdu, bir de Eylül de oturdu. Herkes beni arıyor, diyor idam çıksın. Ben de ona imza vereceğim, gereken neyse yapılsın. İnsanlar beni arıyor diyor ki; biz çocuğumuzu dışarı çıkaramıyoruz. İnsanların psikolojisi bozuldu, kimse çocuğunu dışarı çıkaramıyor. Üç beş insan asıldı mı kimse bu hareketi yapmaz. Leyla gözü açık geldi, annesi gitti gözünü kapatmaya, kapatamadı, ben kapattım.

Haberin Devamı

Kuzen: İddialar asılsız

Bu arada Leyla’nın ölümüyle ilgili suçlamalara maruz kalan küçük kızın kuzeni Mehmet Aydemir, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Aydemir, olayın faillerinin emniyet güçlerince belirleneceğini belirterek, şöyle devam etti: Emniyete bildireceğiz, konuya ilişkin Leyla’nın babasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kim ne diyorsa desin, hepsi asılsızdır.

“Türkiye’nin başı sağ olsun” diyen amca Yusuf Aydemir de şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ederim, o da bizden daha fazla üzüldü. Leyla öldü başka Leyla’lar, Eylül’ler ölmesin. Temennimiz o, Leyla geri gelmez, başkaları ölmesin.

Gerçeklikten uzak talep...

Son günlerde ardı ardına yaşanan çocuk istismar olayları ve kaçırılarak öldürülen çocuklar, toplumda bir infiale neden oldu. Kamuoyu, olayların faillerine en ağır cezanın uygulanmasını beklerken çocuk katillerinin idamla cezalandırılması talepleri de dile getiriliyor. Konu hakkında açıklama yapan Ceza Hukukçusu Hasan Sınar, “Karşılaştığımız son olayda olduğu gibi çocukları kaçırıp öldürenler hakkında, mevzuattaki en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası uygulanacak. Bu gibi toplumda infial yaratan olaylar gündeme geldiğinde, hemen idam talepleri ortaya çıkıyor. Bu, gerçeklikten uzak bir taleptir” dedi.

Haberin Devamı