Gazete Vatan Logo

Çanakkale'de korkutan yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Çanakkale'de 5 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktığını belirterek soru işaretlerinin olduğunu belirtti. Pakdemirli, 'Tüm yangınları kontrol altına aldık, Soğutma çalışmalar devam ediyor' dedi.

Çanakkale'de korkutan yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde orman yangını meydana geldi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi.
Ormanlık alanda 5 ayrı noktada başladığı bildirilen yangın, 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Tarım arazilerinde yer alan balyaların zarar gördüğü yangının etkili olduğu bölgenin yakınlarındaki hayvan sahipleri, sürülerinin zarar görmemesi için söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Öte yandan, yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

BAKAN PROGRAMINI İPTAL ETTİ, ÇANAKKALE'YE GİTTİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli, yangının saat 14.55'te çıktığını, ilk müdahalenin ise 15.00'de yapıldığını söyledi.
Öte yandan, Bakan Bekir Pakdemirli'nin İzmir programını iptal ederek Çanakkale'ye gitti.

Haberin Devamı

BAKAN PAKDEMİR'DEN AÇIKLAMA
Olay yerine giden Pakdemirli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Hızlı bir şekilde bölgeye geldik. Bu yangınımız kontrol altında. Anız sebebiyle çıktığı görülüyor. Bu yangınlar sürerken Edirne'den bilgi aldık, oradaki yangının sebebi de bir araçtan sıçrayan yangın. Kontrol altına alındı. Tüm yangınlar şu saat itibari ile kontrol altında. Soğutma faaliyetleri sürüyor. Yangınların sebebi yüzde 90 insan hatası.