Gazete Vatan Logo

Çanakkale Boğazı'ndan 9 günde 160 bin araç geçti

Ramazan Bayramı tatilini ülkenin çeşitli noktalarına gidenlerin önemli bölümünün tercih ettiği Çanakkale Boğazı'ndan feribotla yaklaşık 160 bin araç ile 102 bin yaya yolcu geçiş yaptı.

Çanakkale Boğazı'ndan 9 günde 160 bin araç geçti

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 9 günlük tatil için binlerce kişi, Ramazan Bayramı'na 3 gün kala yola çıktı.

Marmara'dan Ege ve Akdeniz illerine gidecek sürücüler, Eceabat, Kilitbahir ve Gelibolu iskelelerinde, iç bölgelerden de Marmara ve Trakya yönüne gidecekler ise Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde 8 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluşturdu. Yaşanan yoğunluk, boğaz hattında görev yapan 18 feribot ile saatsiz seferler yapılarak eritilmeye çalışıldı.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan İl Özel İdaresinin kuruluşu GESTAŞ A.Ş, 2 Temmuz'da başlayan tatil dolayısıyla yoğun bir süreç geçirdi.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sürede 68 bin araç taşınırken bu bayramda aynı 4 günlük dilimde araçlı geçişlerin 82 bin adet olarak gerçekleştiğini belirten yetkililer, bu yıl hissedilir bir artışın yaşandığını ifade etti.

Yetkililer, günlük binlerce aracın geçiş yaptığı iskelelerdeki kuyrukları asgariye indirmek için saatsiz olarak "doldur-boşalt" sistemiyle sefer düzenlendiğini vurgulayarak, boğaz hattında 18 feribotla kesintisiz hizmet verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatili boyunca Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki hatlarından 160 bin araç ile 102 bin yolcunun Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptığını dile getiren yetkililer, tatili sorunsuz geçirdiklerini, yolcuları mağdur etmemeye çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, motosiklet, özel amaçlı araçlar ve traktör hariç olmak üzere otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs gibi motorlu araç sayısının 116 bin olduğu Çanakkale'de kente giriş yapan ziyaretçi araç sayısı 160 bine ulaştı.

Bozcaada ve Gökçeada'da da rekor

Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde de bu bayramda rekor araç geçişi yaşandı.

Doğal ve tabiat güzellikleri ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan iki adada plaj ve turistik işletmelerde yer kalmadı.

Ramazan Bayramı tatili boyunca Gökçeada'ya 9, Bozcaada'ya da 7 bin araç geçiş yaptı. Adalar hattındaki gemi seferleri de yoğunluk nedeniyle saatsiz olarak seferlerini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince ilçedeki konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiklerini, bunun yaz sezonu boyunca devam edeceğini söyledi.

Çetin, bayramda yaşanan yoğunluk nedeniyle her hangi bir problem yaşanmadığını belirtti.

9 günde 1 trafik kazası

Ramazan Bayramı tatili boyunca Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 24 saat süreyle trafik düzenlemesi ve yol kontrolleri gerçekleştirildi.

Radarlı hız kontrolü, alkol ve evrak denetimlerinin de yapıldığı kentte tatil süresince 1 ölümlü trafik kazası meydana geldi. Gelibolu ilçesindeki kazada 1 kişi hayatını kaybederken, yaralanan olmadı.

Denetimlerde hatalı görülen sürücülere cezai işlem uygulanırken, evrak eksiği bulunan araçlar trafikten men edildi.