Gazete Vatan Logo

Can pazarı!

Doğu ve Güneydoğu'yu sel vurdu. Gaziantep'te 40 kişi boğulmaktan sona anda kurtarıldı

Gaziantep’te içine su dolan 2 otobüste bulunan 30’u öğrenci 40 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı. Muş’ta 1 kadın kayboldu.

Gece başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış Gaziantep’te hayatı felç etti. Caddelere dolan yağmur suyu sele dönüştü, 100’e yakın ev ve işyerini su bastı. İtfaiye ekipleri, Venedik gibi cadde ve sokakları suyla dolan Gaziantep’te, sel suyunun bastığı evlerden gelen yardım çağrılarına yetişmekte güçlük çekti. Onlarca araç sürüklendi.



Mobese merkezine yaptıkları inceleme gezisinden sonra okullarına dönen Beykent İlköğretim Okulu’nun 30 öğrencisinin içinde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsünün motoru, suyla dolan Tugay Köprülü Kavşağı yakınında durdu. Araçlar hareket edemeyince içerisi 2 metreyi bulan sel sularıyla doldu. Kurtarma ekipleri ancak botlarla otobüslere yaklaşabildi. Otobüsün koltuklarının üzerine kadar yükselen sular, 1’inci sınıftaki minik öğrencilere büyük korku yaşattı. Öğrenciler kapısı güçlükle açılan otobüsten beşerli gruplar halinde botlara alınarak kurtarıldı. Aynı yöntemle halk otobüsündeki yolcularla, araçların şoförleri olmak üzere 10 kişi de kurtarıldı.



Islahiye’de 1 kişi öldü

Gaziantep’in İslahiye ilçesi Boğaziçi beldesinde, şiddetli yağış nedeniyle taşan dere suları sele neden oldu. Ramazan Uysal ve Ferhat Cevher’e ait evlerde büyük hasar meydana geldi. Sel sularına kapılan Ali Uysal (40) hayatını kaybetti. Sel sularından yaralı kurtarılan Emine ve Nurgül Dinler, İslahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Siirt’te 1 kadın kayboldu

Siirt’in Baykan İlçesi’nde Muhbet Gültekin adlı kadın, Bitlis Deresi’nin ta∫ması sonucu sel sularına kapılarak kayboldu. Gültekin’i arama çalışmaları sürdürülüyor.

Okulu su bastı

Muş’un Sungu beldesinde derenin ta∫ması sonucu su baskını meydana gelen okulda, eğitime bir gün ara verildi.

YAĞIŞLAR BATIYA KAYACAK

Bugün tüm yurtta yağış bekleniyor. Çarşamba günü ise Doğu Anadolu kar yağışlı, Güney Doğu Anadolu ise karla karışık yağmurlu devam edecek. Yurdun doğusundaki yağışlar perşembe günü batıya kayacak ve Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde sağanak yağış görülecek. Doğu Anadolu çok bulutlu, Güney Doğu Anadolu ise parçalı bulutlu olacak. Hafta sonuna doğru yurt genelindeki yağışlar yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Haftasonu ise Doğu Anadolu’da sağanak yağış beklenirken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok bulutlu, Akdeniz’de parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. Ege bölgesinin yağışlı, Marmara Bölgesi’nin de parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor.

Haberin Devamı