Gazete Vatan Logo

Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?

31 Mart yerel seçimler için sayılı gün kaldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde görevli olan öğretmenlerin seçime bir kaç gün kala katılacakları seçim toplantısında ek derslerinin kesilip kesilmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Seçim toplantısına katılan öğretmen ek ders alır mı, seçim toplantısında ek ders kesilir mi? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi?

Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?

Seçim toplantısı ek ders kesilir mi 2024, seçim toplantısına katılan öğretmen ek ders alır mı? Seçim görevi için toplantıya katılan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin akıbeti öğretmenler tarafından merak ediliyor.

Seçim toplantısı ek ders kesilir mi 2024?

Yönetmeliklere göre dersini fiilen yapmayan öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmıyor. Bu konuda daha önceki seneler ait MEB'in görüş yazısına göre seçim toplantısına katılan sandık başkanı ve üye olan öğretmenlerin ek dersi kesilecektir. 

Bakanlığın konuyla ilgili görüş yazısı şu şekilde;

"Kararın 16'ncı maddesinde Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, seçim hazırlık toplantılarına katıldıkları günlerde ek ders görevlerini yapmış sayılacakları yönünde bir düzenleme bulunmadığından, bu konumdaki öğretmenlerin, söz konusu günde fiilen yerine getiremedikleri meslekle ilgili çalışmaları için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı," açıklamalarına yer verilmiştir.