Gazete Vatan Logo

Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2024? Polis şubat mazeret ataması 2024

2024 Şubat ayı mazeret ataması başvuruları devam ediyor. Mazeret ataması talebinde bulunacak polis memurlarının mağdur olmamaları için şubat ayı sonuna gelmeden en kısa sürede başvuru yapmaları gerektiği uyarıları yapılıyor. Peki, Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2024?

Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2024? Polis şubat mazeret ataması 2024

Polis tayinleri genellikle Mayıs ve Haziran dönemlerinde yapılıyor. Ancak mazeret durumları varsa bu Şubat ve Mart atamaları yapılıyor. Şubat başvurularıyla birlikte mazeret atamalarının ne zaman yapılacağı sorgulanıyor.

Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2024?

Şubat ayı mazeret atamalarının Şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Polis mazeret ataması şartları nedir?

Polislerin sadece kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumları nedeniyle talep edebildiği mazeret atamasının da kapsamı genişletilecek. Bu çerçevede de mahkeme kararıyla vasi tayin edilmesi şartıyla evin tek çocuğu olan polis, anne ve babasının sağlık durumu nedeniyle atama talep edebilecek. Aynı şartla tek kardeşi olan polis de kardeşinin sağlık durumu nedeniyle atama isteyebilecek.

Çakılı kadro elemanı nasıl atanacak?

Eşleri, kamuoyunda "çakılı kadro" olarak bilinen "sabit personel istihdamı" kapsamında olan polislerin ise çalıştığı birimin hizmet süresini tamamlaması üzerine, talebi halinde Emniyet Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına atanabilmesi kolaylaştırılacak.

Haberin Devamı