Gazete Vatan Logo

Özel Güvenlik sınav sonuçları (97. dönem)! ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. 24 Nisan’da yapılan ÖGG sınav sonuçları için gözler EGM'ye çevrildi. Özel Güvenlik 97. Temel Eğitim ve 73. Yenileme Eğitimi Sınavının sonuçları için arama motorlarına yönelen adaylar, “ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı?” ve “ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt aranıyor.

Özel Güvenlik sınav sonuçları (97. dönem)! ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 24 Nisan'da yapılan ÖGG 97. Temel Eğitim Sınavı sonuçlarının mayıs ayı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak. İşte detaylar…

ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel güvenlik sınav sonuçlarının 13 Mayıs tarihinde açıklanması planlanıyor. Sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinden de ilan edilecektir. Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilecektir.

ÖGG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 15 TL ücret yatıracaklardır.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası olan kişilerin silahsız yenileme eğitimiyle beraber silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılım sağlayacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav puanı toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda ÖGG sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.