Gazete Vatan Logo

Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavı giriş yerleri görüntüleme ekranı!

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı’na katılacak adayların giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayınlandı. Kaymakamlık sınavına geri sayım sürerken adaylar da sınavın detaylarını araştırıyor. Peki, Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri nasıl alınır? İşte Kaymakamlık sınavı giriş yerleri görüntüleme ekranı!

Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavı giriş yerleri görüntüleme ekranı!

ÖSYM tarafından uygulanacak Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı’na katılacak adayların sınava girecekleri yerler belli oldu.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

2022 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2021-Kaymakamlık), 16 Ekim2022 tarihinde Ankara’da yapılacak.

Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak.

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacak.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.