Gazete Vatan Logo

İŞKUR TYP başvurusu ile 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak! İŞKUR TYP başvuru şartları neler, İŞKUR personel alımı 2022 ne zaman?

İŞKUR TYP başvuruları için araştırmalar hızlandı. 2022-2023 eğitim yılı için geri sayım başlarken MEB'in ihtiyaçları doğrultusunda okullarda istihdam edilecek personellerin alımına yönelik sorgulamalar arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milli Eğitim Bakanlığımız tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, küçük onarım, atölye gibi bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi okulların açılmasıyla görevlerine başlayacaklar." Açıklamasını yapmıştı. Peki, İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alımı şartları neler, İŞKUR personel alımı 2022 ne zaman?

İŞKUR TYP başvurusu ile 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak! İŞKUR TYP başvuru şartları neler, İŞKUR personel alımı 2022 ne zaman?

TYP personel alımı başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler? İŞKUR TYP başvuru tarihleri için MEB’ten gelecek açıklamalar merak ediliyor. Okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı İŞKUR TYP programı aracılığıyla yapılıyor. Bu yıl da İŞKUR ile 81 ilde 60.000 işçi alınacak. Peki, okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları nelerdir, İŞKUR TYP başvuruları ne zaman?

İŞKUR TYP TEMİZLİK ve GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TYP kapsamında MEB bünyesine alınacak personellere ilişkin ilanlar henüz açıklanmadı.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Haberin Devamı