Gazete Vatan Logo

2. il dışı atama yapılacak mı, ek il dışı atama olacak mı?

2.il dışı olacak mı, ek il dışı atama yapılacak mı? Öğretmenlerin 2022 il dışı yer değiştirmelerinin yapılmasının ardından açılan kontenjanların yetersizliği, 2. il dışı atama istiyor.

2. il dışı atama yapılacak mı, ek il dışı atama olacak mı?

1 Ağustos 2022 tarihinde açıklanan İl dışı atama sonuçları sonrası öğretmenler MEB’den ek il dışı atama yapılmasını istiyor.

2. il dışı atama yapılacak mı, ek il dışı atama olacak mı?

MEB’e çağrıda bulunan öğretmenler ikinci kez iller arası yer değiştirme tayin hakkı istiyor. Hizmet puanı çok yüksek olmayan öğretmenler yer değiştiremedi. Tayini çıkmayan öğretmenler bakanlıktan 2. il dışı atamalarının yapmasını istiyor.

MEB söz konusu isteğe dair resmi bir bilgi paylamadı.

Atamalar öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Haberin Devamı