Gazete Vatan Logo

İdari izinde ek ders kesilir mi? İdari izinde ek ders ödenir mi 2020?

İdari izinde ek ders kesilir mi 2020? İdari izinde ek ders ücreti ödenir mi? soruları sorulmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart itibarıyla bir hafta okullar tatil edilmiş, 23 Mart itibarıyla ise uzaktan eğitim yapılacağı bildirilince ek ders konusu gündeme gelmişti. İdari izin verilen öğretmenler ‘’İdari izinde ek ders yatar mı?’’ sorusu sormaya başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı corona virüsü nedeniyle öğretmenlere verdiği idari izin ve ek ders nedeniyle resmi bir yazı göndermişti. Peki, İdari izinde ek ders kesilir mi?

İdari izinde ek ders kesilir mi? İdari izinde ek ders ödenir mi 2020?

Türkiye'de corona virüsü vakasına rastlanmasının ardından önlemler sonucunda okulla kapatılmış ve eğitimin uzaktan sürdürülmesine karar verilmişti. Öğretmenler de idari izne ayrılmıştı. Okulların kapatılıp, öğretmenlerin idari izne ayrılmasıyla, İdari izinde ek ders kesilir mi? soruları sorulmaya başlanmıştı. MEB de konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Peki, İdari izinde ek ders ödenir mi 2020?

İDARİ İZİNDE EK DERS ÜCRETİ KESİLİR Mİ?

MEB'den tarafından o dönem yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumların tatil edildiği, bu eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel idari izin verildiği belirtildi.

Genelgede, Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliğinde "Ortaöğretim kanunlarımla görevli yönetici ve öğretmenler, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç talihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dahilinde okullarında mesleki çalışına yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yöneticiöğretmenlere bir hafta önceden duyurulur." hükmüne yer verildiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

NORMALDE İDARİ İZİNDE EK DERS ÜCRETİ KESİLİR Mİ?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir: “

01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Haberin Devamı

Yani öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinde kesinti olmaz. Fakat o güne denk gelen nöbet ücreti ödenmez.