Gazete Vatan Logo

Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Genelkurmay Başkanı maaşı 2023

Genelkurmay Başkanı maaşı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılının Ocak ayında yayımlanarak yürürlüğe konulan Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi ile maaş katsayıları belirlenmişti. Belirlenen maaş katsayıları aynı zamanda askeri personelin emekli maaşını da belirliyor. Peki, Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Emekli Genelkurmay Başkanı maaşı kaç TL?

Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023? Genelkurmay başkanı ne kadar maaş alıyor? Genelkurmay Başkanı maaşı 2023

Askeri personelin genelge ile maaş katsayıları ve emekli maaşının belirlendiği Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi ocak ayında yayımlanmıştı. Askeri personelin genelge ile maaş katsayıları ve emekli maaşı bu genelgeyle belli oldu. Peki, Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023?

Genelkurmay Başkanı maaşı ne kadar 2023?

2023 yılı itibarıyla yüksek komuta kademesinin emekli maaşları ve ikramiyeleri de belirlendi. Buna göre Genelkurmay Başkanı'nın emekli maaşı 54 bin 294 TL olurken, emekli ikramiyesi ise 1 milyon 103 bin 225 TL olmuştur.

2023 yılı Ocak ayında Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademelerinden emekli olan ve askeri personelin alacağı emekli maaşı belli oldu. Böylelikle general, amiral, subay, astsubay, uzman erbaş ve uzman jandarmaların emekli maaşlarını belirleyecek katsayı açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali ve Sosyal Haklar genelgesinde;

1 Ocak ila 30 Haziran 2023 döneminde uygulanacak katsayılar, sözleşme ücreti artış oranları, ücret tavanları ve ortalama ücret toplamı üst sınır ile diğer hususlar 5 Ocak tarihli bakanlık genelgesinde duyuruldu.

Haberin Devamı

Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşmenin ikinci kısım birinci bölümünün katsayılar, sözleşme ücreti artış oranları, ücret tavanları ve ortalama ücret toplamı üst sınırına uygulanacak artış oranı yüzde 30 olarak uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu kapsamda söz konusu artış oranına uygun olarak belirleyecek.

Devlet memurları kanunu ilgili maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlarına çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,433684(, iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,136535) olarak belirlenmiştir.

Sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 23.736,65 TL'ye yükseldi. Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin yer alan ücret tavanı 21.160,69 TL'ye çıkarıldı. Yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri yüzde 30 oranında artırıldı.

Haberin Devamı