Gazete Vatan Logo

Çalışanların yüzde 44’ü iş değiştirmeyi düşünüyor! İşte nedeni...

Çalışma hayatında olan pek çok kişi işe başladığı işyerinde uzun yıllar çalışmayı düşünüyor. Ancak çalışma koşulları, ücret beklentilerinin değişmesi çalışanların kararının değişmesine yol açıyor. Çalışanlar ile yapılan bir araştırma ise; çalışanların yüzde 44'ünün çalıştığı yerini değiştirmeyi düşündüğünü ortaya koydu.

Çalışanların yüzde 44’ü iş değiştirmeyi düşünüyor! İşte nedeni...

Bir insan kaynakları platformutarafından gerçekleştirilen ve 1.244 çalışanın katıldığı “2023 Türkiye Çalışan Deneyimi Araştırması”na göre çalışanların yüzde 54’ü mevcut yerinde kariyerini ilerletebileceğini düşünmüyor, yüzde 44’ü önümüzdeki bir yıl içerisinde iş değiştirmeyi planlıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; çalışanların iş yerlerinde en zayıf bulduğu alanlar adil davranma, iletişim, gelişim ve esenlik olurken en güçlü alanlar ise yaptıkları işi anlamlı bulma ve takım uyumu oldu.

Araştırma ile birlikte ayrıca Türkiye’nin ilk Çalışan Tavsiye Skoru (E-NPS) da hesaplandı. Çalışanların yüzde 29’u çalıştığı iş yerini tavsiye ederken, yüzde 39’u olumsuz bildirimde bulundu, yüzde 32’si ise tarafsız kaldı.

Bu sonuçlara göre Türkiye’nin E-NPS sonucu eksi 10 oldu. Bu skor 2023 yılında İngiltere’de 3, ABD’de ise 24 olarak ölçüldü.