Gazete Vatan Logo

Çalışan bulmakta zorlanıyoruz

İSTANBUL Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, istihdamın Türkiye’nin en önemli sorunlarından olduğunu kaydetti.

Çalışan bulmakta zorlanıyoruz

İSTANBUL Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, istihdamın Türkiye’nin en önemli sorunlarından olduğunu kaydederek, “Ama üreten sektör olarak bizler çalışan insan bulmakta zorlanıyoruz. İş hayatına katılan istihdamın büyük bölümü hizmet sektörüne gidiyor. Maalesef insanlarımızı çalıştıramıyoruz ya da çalıştırma koşulları açısından çok fazla teşvik edemiyoruz” dedi.

Bu durumda Türkiye’nin kültür ve sosyal hayatındaki değişikliğinin etkisinin bir nebze de olsa hissedildiğini dile getiren Gülle, şöyle konuştu: “Öyle bir TV yayınlarımız ve dizilerimiz var ki içinde aşktan meşkten başka bir şey yok. Eskiden aşklar fabrikalarda olurdu. Bu çalışma ortamı içerisinde tanışma olurdu. Şimdi bakıyorsunuz hiçbir sahnede üretim ve çalışma yok. Böyle olunca doğal olarak bu hayalleri, bu dünyayı destekleyen insanların da böyle bir beklentisi yok. Bence bunu düzelterek başlamamız gerekiyor.”

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye’nin bugün 80 bin megavat civarındaki kurulu gücünün 2023 yılında 110 bin megavatın üzerine çıkmasının beklendiğini belirterek, “2023’e kadar 40 bin megavatlık ilave yatırım yapılması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı