Gazete Vatan Logo

Çadırkentlerden çıkış yasak!

Olayların ardından Akçakale’de gerginlik tırmandı. Sınır bölgesindeki kamplarda kalan Suriyelilerin dışarı çıkması yasaklandı

Suriyelilerin polis memurunu şehit etmesi, Akçakale’yi ayağa kaldırdı. Önceki gece bir grup vatandaş Türk bayraklarıyla sokağa çıkıp emniyetin önünde protesto gösterisi yaptı. Dün de ilçe merkezindeki vatandaşlar, işyerleri ile araçlarına Türk bayrağı astı. Gerginliğin ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, Şanlıurfa’nın Akçakale, Harran, Ceylanpınar ile şehit polis memurunun memleketi olan Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki kentlerde kalan Suriyeliler’in dışarı çıkmalarının ikinci bir karara kadar yasaklandığı bildirildi.

Türk bayrakları asıldı

Akçakale Sınır Kapısı da gerginlik nedeniyle kapatılıp, sadece Suriye’de bulunan Türklerin, Türkiye’ye geçişine izin verildi. Polis memuru Ferhat Avcı’nın şehit olduğu gerginlikte yaralanan ve aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 11 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gerginlikte 1 asker, 1 polis ve 3 vatandaşın Suriye tarafından açılan ateş sonucu, diğer 6 kişinin ise taşlarla yaralandığı bildirildi. Dün hastanede tedavisi yapılan yaralıların tamamının gece taburcu edilerek evlerine gönderildiği kaydedildi.

‘Suriyeliler araç ve evleri taşladı’ iddiası

Şehit memurun memleketi Gaziantep’te 25 Aralık Mahallesi sakinleri, daha önce mahalledeki camide kalan ancak olumsuz davranışları nedeniyle uzaklaştırılan Suriyelilerin gece evlerine ve araçlarına taş atarak zarar verdiğini iddia etti. Mahalle sakinleri ellerinde sopalarla nöbet tutmaya başlarken, polis gerginlik üzerine mahallede güvenlik önlemi aldı. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Haberin Devamı