Gazete Vatan Logo

Caber Kalesi’nde ABD zırhlısı!

Münbiç’e askeri sevkiyat yapan ABD bayraklı zırhlı araçlar Süleyman Şah Türbesi’nin taşındığı Caber Kalesi’nden geçerken görüntülendi

Caber Kalesi’nde ABD zırhlısı!

Türkiye’nin tepkisine rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ağır silah ve zırhlı yardımını sürerken, ABD’den bir hamle daha geldi. Önceki gün görüntülenen ABD bayrağı asılı zırhlı araç konvoyu, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmadan önceki yeri olan ve Suriye ile yapılan anlaşma gereği Türk toprağı sayılan Caber Kalesi’nin önünde yer alan köprüden geçerken görüntülendi.

Koordinatları belirlendi

İngiltere merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IISS) savunma ve askeri analisti Joseph Dempsey tarafından yapılan coğrafi konum saptaması, fotoğraftaki ABD zırhlısının Caber Kalesi’in çevresindeki köprüde olduğunu tespit etti. Dempsey yaptığı çalışmada zırhlının tam yeri ile koordinatlarını da saptadı. Ancak bazı uzmanlar araçların bölgeden ‘sadece geçmekte olduğunu’ iddia etti. Konvoydaki diğer zırhlıların ise Münbiç çevresine konuşlandırıldığı öğrenildi.

‘Meşru müdafaa hakkımız var’

Emekli Tuğgeneal Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullanarak toprağı olan Caber Kalesi’ne gidebileceğini söyledi: BM Antlaşması’nın 51. maddesi meşru müdafaa halinde kuvvet kullanımına izin veriyor. Kalenin emniyeti için sınırdan örneğin 20 km genişliğinde bir güvenlik koridoriyle aşağı indiğimizde Münbiç’in bir bölümü de içinde kalıyor. Oraya Süleyman Şah Türbesi’ni konuşlandırırsak zaten YPG bölgesine girmek zorundayız. Türkiye bunu kullanmalı.

Haberin Devamı