Gazete Vatan Logo

ByLock yalanları

3 komiser yardımcısı, Bitlis’teki FETÖ davasında Bylock kullanmadıklarını söyledi. Yapılan incelemede, Çakıl’ın 3 bin 168, Aymaz’ın da 113 bin 920 kez şifreli programa bağlandığı ortaya çıktı

ByLock yalanları

Bitlis’in Tatvan ilçesinde FETÖ’nün darbe girişimine karşı koymaya hazırlanan polislerin mücadele ve dirençlerini kıracak söylemlerde bulundukları ve örgütün “mahrem imam” yapılanması içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle 3 eski komiser yardımcısına verilen 13 yıl altışar ay hapis cezasının gerekçeli kararı tamamlandı. Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, sanıklardan Servet Çakıl ile Celal Aymaz’ın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirtildi. Yapılan incelemelerde Çakıl’ın, “srvt06” kullanıcı adıyla 3 bin 168, Aymaz’ın da “alperenirem” kullanıcı adıyla 113 bin 920 kez ByLock’a bağlandığının tespit edildiği vurgulanan kararda, ByLock kullanmanın FETÖ’nün üyesi olmak için yeterli bir delil sayıldığı kaydedildi.

Örgüt üyesiler

Örgütün ancak ketumluğundan şüphe etmeyecek kadar güvendiği üyelerinin telefonlarına bu programı yüklediğine işaret edilen kararda, şu ifadelere yer verildi: Alelade bir örgüt mensubuna programın yüklenmeyeceği açıktır. Tıpkı terör örgütü PKK yönünden kod ismi verilecek kadar güvenilen ve örgütün gizli yapısına dahil olan kişinin örgüt üyesi kabul edileceğine dair yüksek mahkeme içtihatlarında da olduğu gibi FETÖ/PDY yönünden de ByLock mesaj sistemine dahil edilecek kadar önem verilen kişinin örgüt üyesi olduğunun kabulü gerekecektir. Sanıklar, ByLock kullanmadıklarını beyan etmişse de yapılan tespit ve değerlendirme tutanağında bulunduğundan savunmalarına itibar edilmemiştir.

Haberin Devamı