Gazete Vatan Logo

Büyüyü bozmak için stada idrar ve okunmuş su döktüm

Geçen sezon Fenerbahçe'ye başarısız olsun diye kötü bir büyü yapıldığı, yönetimin de bunu bozması için bir medyumla anlaştığı söylentileri spor camiasını birbirine kattı. Biz de işin aslını öğrenmek için büyüyü bozan medyum Ayten Gürışık'ı bulduk

Spor camiasında duyulmadık görülmedik bir iddia önceki gece Star Televizyonu'ndaki Telegol Programı'nda gündeme geldi. Geçen sezon Fenerbahçe'ye başarısız olsun diye kötü bir büyü yapıldığı, yönetimin bunu bozması için Medyum Ayten Gürışık ile anlaştığı iddia edildi. Gizli kamera görüntüleriyle desteklenen hikayenin özeti şu: Fenerbahçe geçen sezon Saraçoğlu Stadı'ndaki ilk maçta İstanbulspor'a 3-0 yenilir. Ardından, yönetime "Stada büyü yapıldı" ihbarları gelir. Stat müdürü Mürşit Tarhan "Benim tanıdığım var" der ve medyum Ayten Gürışık'ı çağırır. Medyum Ayten'in talimatıyla bir torbaya idrarlarını yapıp stadın çeşitli yerlerine dökerler. Bir hafta sonra ise Fenerbahçe Elazığ'ı 7-1 yener, sezon sonu da şampiyon olur. Fenerbahçe bu sezon da işi garantiye almak için tekrar Medyum Ayten'i arar. Yine idrar ve okunmuş sular stada serpilir. Ancak geçen sezondan büyüyü bozduğu halde herhangi bir ücret ya da hediye verilmeyen Medyum Ayten herşeyi anlatmaya karar verince futbol camiasını sarsan büyü skandali ortaya çıkar.

Biz de skandalın ayrıntıların öğrenmek üzere Medyum Ayten Gürışık ile Taksim'de buluştuk...

* Fenerbahçeliler sizinle nasıl bağlantı kurdu?
Ben Stat Müdürü Mürşit Tarhan'ın eşine kahve falı bakıyordum, söylediklerim daha önce çıktığı için onunla görüşüyorduk. Falda stada büyü yapıldığını gördüm. Mürşit Bey, Asbaşkan Hakan Bilal Kutlualp'e sordu. Kutlualp de "Büyü varsa, bozduralım" dedi.

* Sonra neler oldu?
İki kere stata gittim, sirkeli suyla masaları temizlediler. Önce üzüm sirkesini okudum. Ayet El Kürsi, Nas suresini okuyun. 21 defa da "Ya Sabır" çekin dedim. Büyü olsa da tutmaz dedim. İdrarlarını da bir torbaya yapıp sahanın belli yerlerine, futbolcuların giriş kapısına serttirdim. Eğer ben büyüyü bozmasaydım Fenerlilerin başına gelmedik iş kalmayacaktı. Hastalanabilir, bir kazaya uğrayabilirlerdi. Çünkü çok kuvvetli büyü yapılmış.

* Suda başka neler gördünüz?
Bu kötü büyünün haricinde, sahaya gömülmüş kemik ve muskalar gördüm. Söyledim onları da bir bir çimlerin arasından çıkardılar. 3 tane muska 2 tane kemik, bir para ve okunmuş demir parçası bulundu.

Fenerbahçe şampiyon olunca sizi aradılar mı?
Beni arayan soran çıkmadı, ne para verdiler ne de hediye. Aradığım zaman telefonlarıma bile çıkmadılar. Bu yıl da çağırıp yine büyü bozmamı istediler, geçen sefer unuttuk ama sana kira yardımı yaparız ya da küçük bir ev alırız falan dediler. Geçen yıl beni kullandılar, karşılığını vermediler yine aynı şeyi yaparlar diye herşeyi anlatmaya karar verdim.

* Açıklayınca tepki aldınız mı?
Stat Müdürü'nün eşi arayıp "Neden bunu yaptın, niye açıkladın" diye kızdı, hiç yanıt vermedim.

Büyüyü Cimbomlu Mondragon yaptırdı
* Peki büyüyü kim yaptırmış?
Galatasaray'ın Güney Amerikalı oyuncusu Mondragon. Hem de ne büyü, büyülerin en kötüsü. Suda bir mezar gördüm, sabun büyüsü yapılmış. Görünce şok oldum. Fenerbahçe şampiyon olmasın diye yapılmış. Hüddam Kindiyas cinim bana hepsini söyledi.

* Peki büyüyü yapan Türk mü?
Onun Kolombiya'da bir medyumu var ona yaptırmış. Eğer ben büyüyü bozmasaydım Fener şampiyon olamazdı, üstelik ardı arkasına kötü olaylarla karşılaşırlardı. Çünkü büyü kötülük büyüsü. Hastalıklar, kazalar hatta ölüme varan olaylar olabilirdi. Üstelik Mondragon'un büyüsü bir tek Fenerbahçe'ye değil.

* Başka kimlere yaptırmış?
Mondragon kendi takımına da kötülük büyüsü yaptırmış. Asıl amacı iki takımı birbirine düşürmek.

* İyi de kendi takımı için niye kötülük istesin ki bir futbolcu?
Kendi takımını kullanıyor. Eğer Galatasaray şampiyon olamazsa o da parasını alıp kendi ülkesine döner, bunu istiyor.

Büyü dünya futbolunda da moda
Futbol maçları öncesinde büyü yapılması aslında uzun yıllardır tartışılan bir konu... Özellikle Güney Amerika ve Afrika'da futbol kulüpleri yaygın şekilde büyüye başvuruyor. Hatta Afrika'da kulüpler, "muti" adı verilen büyücüleri kadrolu eleman olarak çalıştırıyor.

* 1992 yılında Fildişi Sahili Milli Takımı, Afrika Kupası kapsamında Gana ile yaptıkları maç önesinde bir 2 bin dolada büyücü kiraladı. Büyücü karşı takımın soyunma odasına girerek oyuncuların formalarını "lanetledi." Fildişi maçı penaltı atışlarıyla kazandı.

* Senegal Milli Takımı, Dünya Kupası'nda karşılaştığı Fransa'ya karşı büyü yaptı. Takımın büyücüsü bir tavuğun bacağını keserek, Fransız futbolcu Zidane'nin sakatlanmasını "istedi". Zidane gerçekten de sakatlandı... Maçı Senegal 1-0 kazandı.

Afrika'da uygulanan diğer "ilginç" büyü lerden bazıları şöyle:

* Karşı takımın gol atmasını önlemek için oyuncular her devre öncesinde kendi kale çizgilerine idrarlarını yapıyor.

* Birçok oyuncu stad koridorlarını büyü yapıldığı gerekçesiyle soyunma odasından sahaya giderken tribünlerden geçiyor.

* Oyuncular kendilerine yapılan büyüyü tersine çevirmlek için stat çevresinde üç kez geri geri yürerek tur atıyorlar.

* Futbolcular kesinlikle formalarını etrafta bırakmıyor ve büyü ihtimaline karşı yedek forma getiriyorlar.

Haberin Devamı