Gazete Vatan Logo

Büyümede 2’nci olacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “3’üncü çeyrek büyümede dünyada 2’nci olacağız” diyerek yıl sonunda ihracatta da tarihi rekorun kırılacağını belirtti.

Büyümede 2’nci olacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ilk 3 ekonomisinden biri olma hedefinin yakalanacağını söyledi. Bakan Nihat Zeybekci, geçtiğimiz hafta açıklanan ve ülkelerin ekonomik büyümelerini gösteren IMF raporunda Türkiye’nin dünyadaki 13’üncü büyük ekonomisi olduğuna dikkat çekti. Zeybekci, “İspanya’yı da geçtik. Avrupa’nın 5’inci büyük ekonomisi” diye konuştu.

İhracat rekoru

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili tahminlerini yenilemeye bile vakitlerinin yetmediğini ifade eden Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin 2017 büyümesine yüzde 2 küsür dediler. Yüzde 2.8, 3 diyen oldu, yenilediler. 3.5 yaptılar. Yine yenilediler 4 yaptılar. Birinci çeyrekte yüzde 5. Dünyada 3’üncü sıradayız, geçen seneki ihanete rağmen, etrafımızı saran o ateş çemberine rağmen. İkinci çeyrekte yüzde 5’in biraz üzerinde yüzde 5.1, 5.5 gibi daha fazla olacak inşallah. Üçüncü çeyrek yani son çeyreğe geldiğimizde yüzde 7.5 civarında büyüyecek Türkiye. Allah’ın izniyle o zaman 3’üncü çeyrek büyümesiyle dünyada 2’nci olacağız. 2017 yılı sonunda ihracatta da tarihi rekoru kıracağız.”

Haberin Devamı