Gazete Vatan Logo

Büyüme 2016’da yüzde 4’e inebilir

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin 2016 büyümesinin yüzde 4 civarına düşebileceğini ve yüzde 4.5’lik hedefinin gerisinde kalabileceğini söyledi.

Büyüme 2016’da yüzde 4’e inebilir

Japonya’da yayınlanan Nikkei gazetesine konuşan Şimşek, “Başarısız darbe girişimi nedeniyle aşağı yönlü riskler arttı. Henüz hesaplamaları yapmadık ve bir değerlendirmede bulunmak için henüz çok erken ancak yüzde 4 civarında bir büyüme daha gerçekçi olacak” diye konuştu. Şimşek, Türkiye’nin sağlam temellerinin yatırım yapılabilir seviyede nota sahip olmaya uygun olduğunu, borçlanmanın GSYİH’ye oranınınn yüzde 33 seviyesinde bulunduğunu ve bu oranın gelişmekte olan ülkeler ortalaması olan yüzde 45-50’lerin çok altında seyrettiğini söyledi. Şimşek, “Türkiye ekonomisi son derece dayanıklı, ve siyasi arka plan iyileşti, kötüleşmedi” dedi.

İş dünyasıyla buluşuyor

MEHMET Şimşek son gelişmelerin ekonomiye potansiyel etkilerini değerlendirmek üzere Türkiye’de faaliyet gösteren ekonomi çevrelerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. Şimşek, bankaların genel müdürleri, baş ekonomisitleri ve ülkede yatırım yapan büyük grupların yöneticileriyle bugün İstanbul’da buluşacak. Şimşek, alınan tedbirlere yönelik sunum yapacak, soruları yanıtlayacak.

Haberin Devamı