Gazete Vatan Logo

Bursalı Ege, ABD’de efsane Dodge oldu

Tofaş, Doblo’dan sonra Egea sedanı Amerika kıtasına efsane Dodge markasıyla ihraç edecek. Dodge Neon ilk etapta Meksika’da satılacak. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Amerika’ya Dodge’la yeni bir kapı daha açtık” dedi.

Bursalı Ege, ABD’de efsane Dodge oldu

Sınır tanımayan Türk otomotiv sektörüne bir müjde daha Cenevre Motor Show’da geldi. Doblo’yu ‘Ram PromasterCity’ adıyla ABD’ye ihraç eden Tofaş, bu kıtaya ikinci modelini gönderecek. Tofaş 1 milyar dolarlık yatırımla Bursa fabrikasında ürettiği Egea Ailesi’nin sedan versiyonunu ABD kıtasına ‘Dodge’ markasıyla ihraç edecek. Şirket Bursa’da üretilen Egea sedanı ‘Dodge Neon’ ismiyle ilk etapta Meksiya’ya yollayacak. Tofaş’ın üretim yaptığı marka sayısı Dodge’la birlikte (Fiat, Ram, Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall) 7’ye çıkmış oldu.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Avrupa’da Tipo ismiyle satılacak Egea Ailesi’nin sedan, hatchback ve station wagon modellerini tüm dünyaya tanıttı.

James Bond’un oyuncağı

James Bond’un otomobil markası Aston Martin’in yeni DB11 modeli Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Aston Martin geleneğinin spor GT üyesi DB11, son çeyrekte yola çıkacak. Otomobil için Türkiye’den ön siparişlere başlandı bile. DB11’de yer alan 5.2 litrelik V12 motor, 600 beygir güç ve 700 Nm tork üretiyor. DB11, 0’dan 100 km/s sadece 3.9 saniyede çıkarken, maksimum 320 km/s’yi görüyor.

Haberin Devamı

Ford’un lüks atağı

Ford, yeni ürün stratejisini Cenevre Fuarı’nda gözler önüne serdi. Marka, lüks sınıftaki yeni temsilcisi Vignale’nin 4 modelinin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. Vignale serisi yılın ikinci yarısında ülkemize gelecek. Ford, SUV modeli Kuga’nın yeni versiyonunu da tanıttı. Makyajlı Kuga, son çeyrekte satışa çıkacak.

İlk Meksika’ya gidecek

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Kuzey ve Güney Amerika dahil tüm Amerika kıtasında güçlü bir mirasa sahip Dodge markasını da ihracat portföylerine kattıklarını açıkladı. Eroldu, “Dodge bilinirliği yüksek, güçlü mirasa sahip bir marka. Tofaş olarak Dodge markasına üretim yapacak olmamız çok önemli bir adım. Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz. Meksika önemli, köprü bir pazar. Meksika’da yılda 1.4 milyon adet araç satılıyor, 3 milyon araç üretiliyor. Egea Sedan, Dodge Neon adıyla bu pazara ihraç edilecek” dedi.

Egea sedan ile Amerika kıtasında bir kapı daha açtıklarını kaydeden Eroldu, Dodge Neon’u bu yıl içinde Meksika’ya ihraç etmeye başlayacaklarını, aracın sadece benzinli motor versiyonlarının satılacağını belirtti.

Haberin Devamı

C Cabrio gün sayıyor

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na aralıksız 86’ncı kez konuk olan Mercedes-Benz, merakla beklenen yeni C Serisi Cabrio, Mercedes-Maybach SSerisi Guard VR 10 ve smart BRABUS Sport Package araçlarının dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Marka sürücüsüz gidebilen özelliklere sahip yeni E Serisi ve Mercedes AMG S 63 Cabriolet Edition 130, yenilenen SL, SLC ve AMG C 43 Coupe modellerinin Avrupa lansmanını yaptı. Ülkemizde yeni E Serisi ile yeni SLC Nisan’da, yeni C Serisi Cabrio Temmuz’da tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Seat’ın ilk SUV’u

SEAT’ın SUV segmentindeki ilk modeli Ateca, Cenevre Motor Show’da görücüye çıktı. Ateca’da; 8 inç dokunmatik ekran, yeni nesil bilgi-eğlence sistemleri, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Kör Nokta Tespit Sistemi öne çıkıyor. Ateca ülkemize 1.6 TDI 115 beygir manuel, 1.0 TSI ve 1.4 EcoTSI 150 beygir otomatik motorlarla son çeyrekte ithal edilecek.

Haberin Devamı

Aslan’ın 2008 pençesi

Yeni 2008’i Cenevre’de ilk kez sergileyen Peugeot hızla büyüyen SUV sınıfında iddiasını artırmayı hedefliyor. Daha kaslı ve sportif hatlara kavuşan 2008, Haziran’da satışa çıkacak. Araçta, 110 beygir güç üreten 1.2 PureTech EAT6 benzinli, 92 beygirlik 1.6 e-HDi ve 1.6 e-HDi ETG6 motorlar yer alacak.

Geleceğin ticari aracı

Citroen, fuarda en önemli kozu geniş ailelerin çok yönlü kullanımına uygun SpaceTourer oldu.

Araç son çeyrekte ülkemizde satışa çıkacak. SUV’la hafif ticari araç tasarımını birleştiren SpaceTourer’ın HYPHEN konsepti de büyük ilgi gördü.