Gazete Vatan Logo

Bürokrasiyi yeğenler kardeşler dolduruyor

İçişleri Bakanı Aksu'nun kardeşi Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne Devlet Bakanı Atalay'ın yeğeni de Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atandı

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın "hızımıza yetişemeyen bürokrat gider" demesinden sonra başlayan bürokrat atamalarında, bakanların kardeş ve yeğenlerine yer açılması için çalışmalar başladı.
içişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun kardeşi Azmi Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in yeğeni Seyit Yücel'in yerine Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne atandı. Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın yeğeni İbrahim Atalay da Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirildi.

Veysel Eroğlu DSİ'de
Bakan Aksu'nun diğer kardeşi Hayrullah Nur Aksu'nun BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilmesine ilişkin kararnamenin de Köşk'ün onayına gönderildiği öğrenildi. Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde İSKİ'nin başına getirdiği Prof. Veysel Eroğlu'nun da DSİ Genel Müdürlüğü'ne atanmasına için kararname hazırlandığı belirtildi.


Akrabalar her dönem revaçta
Siyasette ve bürokraside "akraba" kadrolaşması geçmiş iktidarlar döneminde de sık sık tartışma konusu oldu. Siyaset ve bürokraside, "akrabalık" bağlarıyla hatırlanan bazı isimler şöyle:

* Mehmet Sayım Tekelioğlu: Başbakan Abdullah Gül'ün kayınbiraderi. Bu dönem AKP izmir Milletvekili olarak parlamentoya girdi

* Erdal İzgi: TBMM eski Başkanı Ömer Izgi'nin oğlu. TİKA'ya Başkan Yardımcısı olarak atandı.

* Egemen Türk İzgi: Ömer İzgi'nin diğer oğlu. Açıktan atama ile TRT'de memurluk yapıyor.

* Hasan Öksüz: Eski Ulaştırma Bakanı Eniz Öksüz'ün kardeşi. Abisinin bakanlığı döneminde Devlet Demiryolları'na ataması yapıldı.

* Polat Akbulut: Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un yeğeni. Akbulut döneminde, Milli Saraylar Daire Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

* Şahap Alp: Yıldırım Akbulut'un dünürü. TBMM Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanı oldu.
* Müjdat Aydın: ANAP'lı eski Bakanlardan Mehmet Aydın'ın oğlu. 57. Hükümet döneminde TÜGSAŞ Genel Müdürlüğü'ne atandı.

* Alperen Üşenmez: Eski Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in oğlu. Başbakanlık müşaviri oldu.

* Fuat Durmuş: Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'un kardeşi. Durmuş döneminde Sağlık Bakanlığı Personel Daire Başkanı yapıldı.

* Fatih Durmuş: Osman Durmuş'un diğer kardeşi. O da Durmuş tarafından 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastenesi'nde görevlendirildi.

* Zinnur Çoban: MHP lideri Devlet Bahçeli'nin koruma polisi. Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı oldu.

* Fikri Yusuf Gökalp: Tarım eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in kardeşi. Sivas Sağlık 11 Müdürü yapıldı.

* Şenay Başer: Turizm eski Bakanı Mustafa Taşar'ın kayınbiraderinin eşi. Turizm Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı yapıldı.

Haberin Devamı