Gazete Vatan Logo

Burcu mezara gitti, hakim ezen çocuğu sevdi; 2.5 yıl

Kaldırımda yürüyen üniversiteli Burcu Duran’a (23) çarparak, öldüren sürücü Uğur Kalaycı’ya (21), verilen cezaya tepki gösteren anne Şermin Duran, “Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Bu ona ödül müdür” dedi

Burcu mezara gitti, hakim ezen çocuğu sevdi; 2.5 yıl

Bartın’dakİ kaza geçen yılın Mart ayında Gölbucağı Mahallesi’nde meydana geldi. Kaldırımda yürüyen Kırıkkale Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü öğrencisi Burcu Duran, Uğur Kalaycı yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Kalaycı, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 Temmuz tarihinde Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde Burcu Duran’ın ölümüyle ilgili davanın duruşması görüldü. Mahkemeye Burcu’nun annesi Şermin ve babası Nurettin Duran ile tutuksuz sanık Uğur Kalaycı ve avukatlar katıldı. Duran çifti, duruşmada, sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçunu işlediği gerekçesiyle Uğur Kalaycı’yı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki ‘iyi hali’ni gözönünde bulunduran heyet, cezanın 2 yıl 6 aya indirilmesine hükmetti.

Gölbucağı Mahallesi’nin muhtarı olan anne Şermin Duran, karara tepki gösterdi. Sürücünün ehliyetine 1 yıllığına el konulduğunu belirten Duran, “Böyle bir kararı bir baba nasıl verebilir. Bir çocuk, birini öldürmüş ve bir gün yatmıyor. 2 yıl 6 ceza verilmiş belki de hiç yatmayacak, bu ona ödül müdür? Bir insan ölmüş en az 140-150 kilometre giderken, kaldırımda giden kızımı öldürüyor. Bu nasıl iştir? Bu bu hakim ve savcılar görmüyor mu? Bunlar hiç mi güvenlik kameralarını görmediler? Uçan bir araba kaldırımdaki çocuğu öldürüyor. Ben buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Bu karar trafik magandalarının önünü açıyor” dedi.

Haberin Devamı