Kaçıncı bahar?

Madonna geçtiğimiz günlerde Out Dergisi ile yaptığı söyleyişide, sık sık gündeme gelen bir konuya parmak bastı. İlişkilerde yaş farkı konusundaki düşüncelerini açıkladı. Genç erkeklerle beraberlikleri, zaman zaman eleştiriliyordu. Sağlam yanıtlarıyla ise yine gündeme oturdu. Madonna, “Mick Jagger’ın 25 yaşında bir kızla çıkması sorun olmuyor, ama ben 25 yaşında bir erkekle birlikte olursam nasıl tepki geleceğini biliyorsunuz... Bu gülünç bir durum. Haksızlık. Anlamıyorum. İster bir bakire olun, ister seks işçisi, fark etmiyor. Her koşulda kategorize ediliyorsunuz. Eğer belli bir yaşın üstündeyseniz, cinselliğinizi ifade etmeye, bekar olmaya ya da bir erkekle birlikte olmaya hakkınız yok” dedi.

Medyatik insanların çoğu, bu konu ile göz önünde olduklarında, normal olarak daha çok eleştiri alıyor. Örneğin, orta yaşın üstündeki erkeklerin, kendinden küçük kadınlarla sokaklarda el ele dolaşmaları da biraz garipseniyor. Bu beraberlik kalıcı olabilir mi? Sonbaharına yaklaşan bir erkek, ilkbaharını yaşayan bir kadın… Arkadaş çevreleri, kültürleri, sosyal zevkleri, hayattan beklentileri ve hayata bakış açıları çok farklı. Belli bir statüye ulaşan erkek ile beraber olmak, tabii bir kadın için cazip. Yaşıtlarında bulamadıkları olgunluk ve tecrübeyi, görmüş geçirmiş erkeklerde bulmak da var. Böyle algılanıyor.

Haberin Devamı

Aynı konu, Madonna’nın sözünü ettiği açıdan da söz konusu değil mi? Genç bir erkek ve yaşını başını almış bir kadın beraberliği için! Baharını yeni yaşayanlarla, yeni yeni baharlar yaşamak isteyenler için… Bizde de böyle gündeme oturanlar olmadı mı? Allah nazardan saklasın, mulu evlilikleri yıllardır süren Pınar Altuğ-Yağmur Atacan, Meltem Cumbul-Ali Özbaş’ın uzun sürmeyen olaylı evliliği, Yeşim Salkım-Hakan Eratik çifti… Hollywood bu durama da birçok kere el at. Benim unutamadığım 80’lerede video kaset kiralayıp defalarca seyredip güldüğümüz okuldaki oda arkadaşının annesiyle aşk yaşayan bir gencin hikayesi olan “Class” filmiydi. Başrollerini Jacqueline Bisset, Rob Lowe ve Andrew McCarthy paylaşıyordu. Saydıklarıma bakıyorum da… Bahar yaşa başa bakmaz diyorum. Belki hepsi daha ilkbaharında. Nice baharlara…

Haberin Devamı

Merakla beklediklerim

Game of Thrones dizisinin 5. sezonunu… Nisan 2015’te tüm dünya kanallarında aynı anda yayınlanacak haberinden sonra bizde nerede, nasıl yayınlanacağını? Madonna’nın yeni albümü ile yayınladığı dünya turnesi listesinde yer almayan Türkiye’nin bir umut ile müjdeli haberi ne zaman alacağını? Hayatımda en sevdiğim filmin ise yenisi geliyor. Aralık 2015’te beyazperdede seyredeceğimiz Star Wars: Episode VII-The Force Awakens’in şimdilik 1 dakikalık kısa tanıtım filmiyle idare ediyoruz. O Ses Türkiye’nin 2015 birincisi Elnur Huseynov isimli Azeri yarışmacının ne zaman bir albümle ortaya çıkacağını? Yoksa o da diğerleri gibi ortadan mı kaybolacak?

DİĞER YENİ YAZILAR