Pucca’nın Pekmez’i

Pucca’nın Pekmez’i

Sabahları kendi kendime karar verdim. Uyanır uyanmaz sosyal medyanın hiçbir mecrasına göz ucuyla bile bakmayacağım. Sonra yatakta geçirdiğim o uzun dakikalar saatlere dönüşüyor ve işe geç kalıyorum. Evde kedinin mamasını koy, suyunu değiştir... Bak yine hiçbirini yapamadın. Kaptırdın kendini akıllı telefondaki o sayfalara. Anlayacağınız, bir kavga halindeyim kendimle. Yine olmadı, elime aldım telefonu. Twitter özelde bir mesaj: Büşra Pekin’den. “Canım, akşam galaya geliyorsun değil mi?”“Ne galası! Benim dünyadan haberim yok.” “Akşam Kanyon’da Hadi İnşallah’ın galası var. İsmin kapıda. Davetiyen eline ulaşmamış demek ki. Seni bekliyorum...”

Adettim değildir, gala filan kovalamam. Ama bu sefer emir büyük yerden. Büşra çağırıyor. Ne yapıp edip kat peşine birini, gir o kalabalığın içine. Yaptım da. Soluğu Kanyon’da aldım. Kırmızı halıdan içeriye şöyle usul usul giriş yaptım. Çok gezen arkadaşıma, “Tüm galalar böyle kalabalık mı oluyor?” diye sordum. O da, “Yok. Bu bir garip kalabalık. Herkes burada” dedi. Helal olsun.

Haberin Devamı

Detone Murat cuk oturmuş

Heyecanla o kalabalıkta hangi salonda seyredelim, diye şaşkın bakarken, filmin dev afişinin arkasında Buşra Pekin’i gördüm. Elimden çekti. Çok heyecanlıydı. Kalabalıktan arkamızda duran Murat Boz’u bile kaybettik. Kulağıma, “Salon 5’te seyret” tüyosu geldi.

Pucca’nın Pekmez’i

Tüm kadro güzelce yerini aldı ama, kitaplarıyla senaryoya can veren sevgili Pucca film kadrosunun olduğu sırada orada değildi. Sonradan öğrendiğime göre, Pucca - Selen Işık filmin afişinde ve fragmanında eser sahibi olarak adının geçmemesi ve son olarak Pucca’nın yapılan filmin galasına çağrılmaması, Twitter’da tepkilere neden olmuş. Hatta Pucca, Twitter’ında “Neyse ben bir şey demiyorum kararı TÜRK HALKINA BIRAKIYORUM. 70 MILYON KİŞİYE...” diye açıklama yapmış. Dün vizyona giren filmde Büşra Pekin muhteşem bir oyunculuk sergiliyor. Zaten başka bir şey de beklenemezdi. Geçen zaman içinde imza attığı her projenin fazlasıyla üstesinden geldi. Demet Akbağ oynadığı Lütfiye karakterini yıllarca üstünden silememişti. Oysa Pekin, Havuç Anne karakterinden güzelce sıyrılabildi.

Haberin Devamı

Asıl çok yakında, Ocak 2015’de, tam ters köşe bir rol ile, Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Mucize’sin de görücü ulusu evlenen köylü kızı canlandıracak.

Neyse, biz gelelim Pekmez -Murat Boz’a... Açıkçası, belli ki Boz’a tüm kadro çok sıkı yardımcı olmuş. Hiç de rahatsız etmiyor oyunculuğu. Sanki rol baştan sona o düşünülerek yazılmış. Bu arada bir de detone şarkı söylemesi, “cuk” oturmuş filme.

Son dönem birçok filmde finaller hep düğün sahnesindeki kargaşa, kavga ve esprilerle bitiyor, bir tek bunu anlayamıyorum. Filmde hiçbir karakter sırıtmıyor. Hepsi tek tek hakkını veriyor.

Film başkan sona zekice espriler, diyaloglar ve tabii ki muhteşem bir kadro ile nasıl başladı, nasıl bitti, anlamadık. Kahkahalarımızda tüm salon inledi desem yeridir. Finalde devamının olacağının müjdesi de verildi. Hadi, havalar da müsait. Çıkın çıkın gidin, “Hadi İnşallah”ı seyredin. Vakit ayırdığınıza yüzde yüz değecektir.

DİĞER YENİ YAZILAR