Kaç tane Deniz Seki var ki?

“Burak, sana bir link attım, hemen bak!” Hayırdır? Sabahın köründe. Bakıyorum. Karşımda Deniz Seki. “İyisin Tabii” şarkısını söylüyor. Uzun zamandır beklediğim şarkıyı, üst üste defalarca dinlerken, uykuya dalmışım. Öyle özlemişim ki Seki’yi... Şarkı, aklıma kazındı. Bir şarkıyla aranızda bir bağ oluşur. Duygularınıza tercüman olur. İşte o şarkıyla da öyle oldu. Özlediğimden aklıma geldi? “Kaç tane Deniz Seki’miz var?” Şarkının söz yazarı, son günlerde hayatımızda yer eden şarkıların başarılı yaratıcısı İsra Gülümser. Ayşe Hatun Önal ile şu günlerde eve kapanmış, harıl harıl çalışıyorlarmış. İsra’dan, bu şarkının nasıl ortaya çıktığını dinledim:

“Şarkıda kadınların yaşadıkları aşk çıkmazını anlatmaya çalıştım. Hep bekleyen, hep susan kadınlar için. Aşkları yüzünden, kendilerini hiçe sayan kadınlar için. Her şeye rağmen, yine de yanındayım diyen bir kadın. Kadınlara mehtap muamelesi yapan erkelere yazıldı. Aslında Deniz’in aşklarını da düşünerek yazdım. Deniz hayatını yazsa, tam bir roman olur. Adımı duymuş. Buluşup tanıştık. Hemen kaynaştık. Birbirimizi çok sevdik. Bir gün aradı, ‘Elimde Arapça bir şarkı var. 50 farklı söz yazdım. İçime sinmedi. Bir benim için dener misin?’ dedi. İnanamadım. Aklımdan, Deniz Seki’ye uyar diye geçen şarkıyı bana göndermişti. Uzun zamandır çalıştığım Mısırlı besteci arkadaşımın parçasıydı. Bir kenarda çok severek beklettiğim bir besteydi. Oturup iki buçuk ayda şarkıyı bitirdim. Gecenin geç saatlerinde çalışırken birden bir mesaj düşüyordu telefonuma, ‘Bütün dualarım seninle. Meleklerimi sana yolladım.’ Öyle bir bağ oluşmuştu aramızda. Frekanslarımız tuttuğundan, güzel bir şarkı çıktı.”

Haberin Devamı

Deniz Seki’nin “İZ” albümünde yer alan, ”İyisin Tabii”nin hikayesi bu. Seki giderken, bizlere bu şarkı ile selam göndermiş. Şarkısı ile vermiş mesajını.

Duru’dan göndermeler

Nükhet Duru’dan dikkatimi çeken bir iki söylem var. Bir röportajında, “Playback yapan sanatçılara kızıyorum” diye bir laf patlattıktan sonra, Neco’nun 50. yıl kutlamalarındaki söyledikleri de dikkat çekiciydi. Sahne aldığı sırada monitörde şarkı sözlerini görünce gülerek, “Şarkı sözlerini unutacak kadar yaşlanmadım. Taş gibiyim. Kaldırın şunları” demesi. Sanki birilerine gönderdiği mesaj gibiydi. Bu laflar kime diye düşündüm. Umarım düşündüklerimde doğru değildir. Sizin aklınıza ilk kim geldi?

Haberin Devamı

Ha gayret Kenan!

Kenan Doğulu’nun yaşı biraz ilerledi ama, bir kuşağın gözünde büyümedi. O hâlâ gözümüzde, “Yaparım Bilirsin” çıkışındaki gibi. Hayli hareketli, enerjik bir “genç”. Bir ara yaşı konusunda konuşuyorduk da, Google’a bakalım dedik. Kırkına merdiven dayamış. 50. yıl gecesinde Neco ile yaptığı Unforgettable şarkısını çok yakıştırdık. Sahnede bir Justin Timberlake havası vardı. Keşke o da eski şarkılardan oluşan bir albüm yapsa. Davullu zurnalı değil de, şöyle hafif R&B havalarında...

DİĞER YENİ YAZILAR