Ev partisi vermenin ipuçları

Şu günlerde ev partileri çok moda oldu. Peki, bu ev partilerinde nelere dikkat edilmeli, iyi bir ev partisi nasıl verilir? Şöyle bir üstünden geçelim...

Mümkünse büyük bir ev olmalı. Alt kat, üst kat stresi olmayan, parti vermeye uygun bir ev seçilmeli. Sarhoş olup sızanlar olabileceği düşünülerek, dekorasyonda bu detay atlanmamalı. Ortalıktaki büyük parça mobilyalar, kullanılmayacak bir odaya kilitlenmeli. Yerlere büyük minderler atmayı unutmayın. Rahatlık en önemlisi. Fazla aydınlık davetlileri rahatsız edebilir. Çok karanlık da uykusunu getirebilir. Işıklar azaltıldıktan sonra, etrafa yerleştireceğiniz mumlar güzel bir görüntü verecektir.

Partinize renk getirecek en güzel detay, bir konsept belirlemek. Pijama, sirk, Yunan, 80-90’lar gibi içi doldurulacak isimler seçebilirsiniz. Yemeğe, evin duvarlarına, müziğe, kıyafetlere kadar her şey bu konsept üstünden gidebilir.

Davetlilere konsepti önceden belirtirseniz, hazırlıklı gelmesini sağlarsınız. Konseptinizi dikkate almadan gelenler için hazırlıklı olun. Plastik gözlükler, şapkalar, küçük fularlar, otrişler gecenizi renklendirecektir.

Haberin Devamı

Davet edileceklerin listesi yapıldıktan sonra, Facebook ya da what’s up üzerinden bir grup oluşturabilirisiniz. Davetli yanında sürpriz birilerini de getirebileceğini düşünerek, her hazırlığınıza bu kişiler için artı yüzde 10 bir pay bırakmalısınız. Unutmayın, birbirini tanımayan çok insan bir araya gelirse, onları kaynaştırmak için sarf edeceğiniz çaba ortamı gereksiz gerecektir. Bu konuda en yakın arkadaşlarınızdan yardım alıp, ortamı kaynaştırmalarını isteye bilirsiniz. Bu yüzden, çağrılan kişi sayısının en az yüzde 50’si birbirini tanımalı. Sosyal statü ve yaş ortalaması birbirine yakın insanları çağırmanız en doğrusu. Erkek-kadın sayısında eşitlik olması da önemli.

Sürpriz davetli eğlenceli olur

Sınırlarınızı partiyi vereceğiniz alan belirlemeli. 20 kişinin sığacağı yere 50 kişi gelirse, organizasyonunuzda hemen acil durum çantası devreye girmeli. Tüm hazırlıklarınızın gümbürtüye gitmemesi için, elinizin altında yakın bakkal, market gibi 24 saat sipariş vereceğiniz telefon numaraları olsun.

Haberin Devamı

Bir masa üzerine soğuk servis edilecek kuruyemiş, çerez, çöpü ortamı batırmayacak meyve çeşitleri koyun. En önemlisi, gelenleri parti havasına sokacağı için, içeceklerinizi buz dolu bir kaba yerleştirin. Evde buz çokça olmalı. Türk kahvesi ve sodaya gecenin ilerleyen saatlerinde kesin ihtiyacınız olacak. Evde eksik olmasın.

Eğer “Ben bu partide çalarım, koparırım arkadaş!” diye iddialı bir DJ adayınız

varsa, mutlaka çağırın. Partiye gelenlerin müzik tarzları düşünülerek, DJ ile önceden kısa bir değerlendirme yapın. Son dakikada, bu müzikler de nereden çıktı şaşkınlığı yaşanmamalı. Evde kullanılacak bir sound sistemi varsa, ayarları kontrol edilmeli. Bekârlığa veda, doğum günü kutlaması gibi özel bir geceyse muhakkak kimseye söylemeden sürpriz bir dansçı çağırın. Striptizci bir erkek dansçı ya da bir oryantal gecenin unutulmazı olur. Davetiyenizde saat belirterek “sürpriz davetli” adıyla durumu duyurun. Ser verin sır vermeyin.

Haberin Devamı

Alkollü arkadaşlarınızı araba ile değil de, taksi ile gitmeleri için ikna edin. Hatta en yakındaki 2-3 taksi durağından bizzat taksi çağırıp, emri vaki yapın. Geceniz tatsız sonuçlanmasın.

Unutmadan... Bir partiye eli boş gitmek olmaz. En güzeli, elinize alacağınız bir şişe içkidir. Ev sahibine daha da güzel bir jest olur.

DİĞER YENİ YAZILAR