Gazete Vatan Logo

Bünyamin Aygün Türkiye'de!

Bünyamin Aygün Türkiye'de!

Suriye'de 40 gün önce kaçırılan ve bugün MİT tarafından teslim alınan gazeteci Bünyamin Aygün, Cilvegöz Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.



Son günlerde bölgedeki gruplar arasındaki güç dengesi değişiminden sonra, 40 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırılan Aygün'ün kurtarılması için MİT devreye girdi. MİT'in Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı 8 kişilik bir tim, bugün sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün'ü teslim aldı.

İŞTE BÜNYAMİN AYGÜN'ÜN İLK GÖRÜNTÜSÜ





Davutoğlu: Ülkene hoş geldin Bünyamin

Suriye’de 40 önce kaçırılan ve serbest bırakılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bünyamin Aygün’ün mutluluğu telefonda sesinden hissediliyordu. 22 gün önce alıkonulduğu yerde devletimizin kendisini kurtarmak için elinden geleni yaptığına ilişkin açıklamalarımız iletilmiş. ‘Bunu duyduğum günden beri bu telefon görüşmesini umutla bekliyordum’ diyen Aygün’e, ailesine, basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere bu süreçte çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bünyamin Aygün şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde. Bir kez daha ülkene hoş geldin Bünyamin” dedi.

Haberin Devamı