Gazete Vatan Logo

Bunu yapmayacaktınız

Başbakan Erdoğan sözde Ermeni soykırımı tasarısını parlamentosunda kabul eden Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Michalski'ye "Bizi üzdünüz. Bunu bize yapmayacaktınız. Büyük bir oyuna geldiniz" dedi

Ankara- TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın dün akşam verdiği 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Başbakan Erdoğan, geçen hafta içinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir tasarının kabul edildiği Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Grzegorz Michalski'ye sert şekilde sitem etti. "Bizi üzdünüz. Halbuki bizi AB sürecinde çok destek vermeştiniz" diyen Erdoğan'a Büyükelçi bir şeyler söylemeye çalışırken Başbakan "Bunu bize yapmayacaktınız. Büyük bir oyuna geldiniz. Kararı parlamentonuzda küçük bir grupla çıkardınız" diye devam etti.

Michalski, daha sonra şu değerlendirmeyi yaptı: "Başbakan bana sitem etti. Böyle bir tasarının kabul edilmesi iyi olmadı. Bu bir-ikişinin oyunu. Bizim için de kötü sürpriz oldu. Ancak yasamaya müdahale çok zor."

Başmüzakereci benim
Başbakan, AB'yle müzakereleri kimin yürüteceği konusundaki soruya da şu yanıtı verdi: "Başmüzakereci benim dedim ya. Şüpheniz mi var? Atandığında da benim. İşin raconu bu. Başmüzakerecinin yardımcıları şemada görülecek. AB zirvelerini başbakanlar ve devlet başkanları yürütür. Başmüzakereciyi gönlümde tayin ettim."

Aygün ile tartışma
Erdoğan, karşılaştığı ATO Başkam Sinan Aygün'e işlerin nasıl gittiğini sorduğunda, "Alttakiler zor durumda. Berber, bakkal bitmiş" karşılığını aldı. Erdoğan ise, "Benim berberimin işleri iyi" dedi. Daha sonra Aygün ile Başbakan arasında şu diyalog geçti:

* Aygün- 'AB bizi bölecek' dediniz, benim de içimin yağı eridi. 'Başbakan bizim tarafımıza geçti' dedim.

* Erdoğan- Öyle bir şey demedim. Ben büyük devletlerle, büyük adamlarla görüşürüm. Büyük laflar ederim. Büyük devletlerden kaçmakla büyük devlet olunmaz. Küçüklerle oturmak sana bir şey kazandırmaz. Sana da tavsiyem sen de büyük adamlarla görüş büyük düşün. Sen Rıfat (Hisarcıklıoğlu) ile otur, Rıfat seni büyütsün.

* Aygün- Büyük düşünüyorum, TOBB Başkanı'yla geziyorum. Çorum Başkanı'nın (harcamaları nedeniyle eleştirilere hedef olan AKP hükümetinin TSE Başkanlığı'na atadığı Çorum Ticaret Odası Başkanı'nı kastederek) yanına uğradığımı gördünüz mü?

Resepsiyon sönük geçti
* Kabine yoktu
İki yıl önce Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın türbanlı eşiyle birlikte ev sahibi olarak göründüğü davetiyeler nedeniyle krize yol açan TBMM'nin 23 Nisan resepsiyonu dün akşam yapıldı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen, Güldal Akşit ile Beşir Atalay, resepsiyona kabineyi temsilen katılan isimler oldular. AKP ve CHP milletvekillerinin de resepsiyona katılımı oldukça "cılız" oldu.

* Sezer gelmedi
Cumhurbaşkanı Sezer, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da resepsiyona gelmedi. Sezer'i Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu temsil etti.

* Komutanlar Erdoğan'la karşılaşmadı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanları saat 19.35'te eşleriyle birlikte hep beraber tören salonuna geldiler. Yaklaşık 25 dakika resepsiyonda kalan komutanlar, Başbakan Erdoğan'ın salona girmesinden 3-4 dakika sonra, geldikleri gibi yine topluca salondan ayrıldılar. Erdoğan'ın salonda sohbet ederek komutanlara doğru ilerlemesine rağmen komutanların ayrılması nedeniyle el sıkışma da olmadı.

* 3 türbanlı eş
AKP'li Mehmet Ceylan ve Mevlüt Akgün ile Sayıştay Başkanı Mehmet Damar resepsiyona türbanlı eşleriyle birlikte katıldı.

* Büyükanıt el öptü
Karakuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bulduğu her fırsatta Bülent Ecevit'in fotoğraflarını çekmekle tanınan DSP eski Milletvekili Yücel Erdener ile karşılaşınca, beklenmedik bir jest yaptı. Büyükanıt, Erdener'in elini öptükten sonra, bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı