Gazete Vatan Logo

Bunu duydun mu Zahit Bey!

Toptan: İstifa etmek iddiaları kabul etmek anlamına gelmez

Almanya’da görülen Deniz Feneri davasını da değerlendiren Toptan RTÜK Başkanı Zahid Akman’a üstü kapalı istifa çağrısı yaptı. Toptan özetle şöyle konuştu:

Bu kültürün uzağındayız: (RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın istifa etmesiyle suçluluğunu kabul eder pozisyona düşeceği yorumlarının hatırlatılması üzerine) Dünyada, tartışma halinde istifa önemli bir kurum olarak kullanılıyor. Türkiye’de ise böyle bir kültür yerleşmedi. Bu bir arkadaşımıza yönelik bir şey değil, başka kurumlarda da böyle bir kültürün çok uzağındayız, keşke yerleşse. Burada elbette yargı süreci işleyecek. Türkiye bir hukuk devleti zaten başka türlüsü de düşünülemez. Savcılar da konuyla ilgili çalışmalarını başlatıyorlar. Ancak istifa etmek mutlaka gazete manşetlerindeki iddiaları kabullenmek ve suçluluğu kabul etmek anlamına gelmez. Bunun takdiri dostum Akman’dadır. En iyi değerlendirecek olan odur. Hiçbirimiz bilmiyoruz, kimse bilmiyor. O bakımdan bu takdir kendisinindir.

Ödülle ilgili araştırma yapılabilir:

(Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülünün geri alınması gerektiği “ yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine) Geçen dönem Deniz Feneri’ne verilen ödül bir araştırma sonucu verildi. CHP’nin konuyla ilgili önerisini 10 Ekim’de yapılacak divan toplantısında gündeme getireceğim. Ancak, TBMM tarafından ödüle ilişkin yapılan araştırmanın yanlış yapıldığına dair belge gelmedi. İleride kamu vicdanını rahatsız edecek gelişmeler olur, mahkumiyetler çıkarsa, TBMM yeniden bir değerlendirme yapar.

Haberin Devamı