Yarın sabah...

Rahmetli babam için seçim günlerine bizden çok daha farklı değer veren bir kuşaktandı. Öğretmendi. Köy Enstitüleri’ni kaçırmıştı ama o kültürü taşıyordu. Onun için oy kullanmak bir hak olduğu kadar büyük bir sorumluluktu.

Bu yüzden biz fosur fosur uyurken çoktan kalkmış, duşunu almış, tıraşını olmuş, kahvaltısını yapmış olurdu. Annemle ikisi, sonucun ne olacağını bilseler de, yine de bizi uyandırmak için seslenirler ve hep aynı yanıtı alırlardı “Daha beşe çok var, bu telaş niye?”

O zaman şöyle derlerdi; “Hiç heyecan yok sizde!”

Bu nedenle babam dolaptan takım elbisesini çıkarıp giyerken de annem onun kravatını düzeltirken de biz uyur olurduk. Annemin de şık bir elbisesini giyip oy kullanacakları okulun yolunu tuttuklarında kapanan kapıyı bile duymazdık. Biz uyandığımızda ise onlar çoktan oylarını kullanmış, kritiklerini yapmış, televizyonu açmış, kahvelerini içiyor olurlardı. Elbette biz de oyumuzu kullanırdık. Ama nasıl söylesem bizimki, biraz lakayt bir tavırdı. Onlar gibi özenli değildik. Sıradan bir günmüş, biz de bakkala gidiyormuş gibi apar topar hazırlanarak giderdik oy kullanmaya. Bazı arkadaşlarımızın da “tatil yaptım” sözlerinde bir tuhaflık bile görmezdik.

Haberin Devamı

Ama işte hayat. En büyük öğretici. Sizi bilmem ama seçim öncesi erken yatıp erken kalkmayı planlıyorum. Kahvaltıda ekmek kızartmayı, özene bezene sofra hazırlamayı… Eşimi uyandırıp dostlarımızı aramayı… Sonra güzel bir kıyafet giyip oy kullanacağım okulun yolunu tutmayı... Çünkü biliyorum ki, yarın oy kullanacağım ve bu çok kıymetli bir hak.

Sağlığa!

Yolunuz Bağdat Caddesi’ne düşerse ya da cadde müdavimiyseniz, hem bir şeyler yemek hem de bir bira içmek istiyorsanız, Draft Gastropub’a… Çünkü burada hem “bira ile iyi giden” sokak lezzetlerini hem de dünyanın birçok ülkesinden bira çeşidini bulmanız mümkün. Keyifli ve neşeli atmosferi, harika çalışanları ile Draft Gastropub özellikle kutlamalar için şahane bir yer. (Bağdat Caddesi No:349/D Erenköy)

DİĞER YENİ YAZILAR