Daha çok okumalı, daha çok izlemeliyiz

Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör saldırılarından ve ülkece yaşadığımız kabustan ötürü, Türkiye’nin iki büyük film festivali peş peşe ertelendi.

Acımız büyük yasımız da.

Ancak kültür-sanat etkinlikleri ile eğlenceyi birbirine karıştırılmamalıyız, diye düşünüyorum.

Zira film izlemek ile “haydi eller havaya” diyerek göbek atmak aynı şey değildir.

Aksine sanat, toplumları böylesi zor zamanlarda birbirine bağlayan, yakınlaştıran, sağduyusunu öne çıkaran ve hayata umutla sarılmasını sağlayan en güçlü öğedir.

Hatta ve hatta sanat son tahlilde tam da bugünler içindir.

Hayatta ve ayakta kalmak, varlığını sürdürmek, yaşanan acıların unutulmamasını sağlamak içindir.

Bu yüzden keşke bu iki festival ertelenmeseydi, diyorum.

Hele hele terör denilen şeyin amacının topluma korku salmak ve onun güven duygusunu yitirmesini sağlamakken.

İnsanları evlerine kapatıp sokaktan uzaklaştırarak hatta günlük hayatlarını bile zar zor sürdürebilir hale getirerek güvensiz bir toplum yaratma amacını taşıyorken...

O yüzden keşke #inadınayaşam diyebilse ve festivallerimizi düzenleseydik.

Haberin Devamı

Zira bugünleri ve geleceği daha iyi anlayabilmek ve bunların bir daha yaşanmaması için her zamankinden daha çok okumalı, izlemeli, yazmalı ve dinlemeliyiz.

Aksi takdirde gelecek kuşaklar tarih kitaplarında bugünlere dair sadece gözyaşı ve acı bulacaktır.

AKBANK CAZ FESTİVALİ KAÇMAZ!

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan 25’inci Akbank Caz Festivali 21 Ekim- 01 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen festival kapsamında yer alan isimler arasında; tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn, kendine özgü bir tarzı olan ve dünyanın sayılı davulcuları arasında gösterilen Manu Katché, 20 yıl sonra tekrar aynı sahneyi paylaşacak olan cazın iki büyük ismi John Scofiled & Joe Lovano yer alıyor. Özellikle gençlerin büyük bir merakla bekledikleri caz severlerin elektronik müziğe bakışlarını değiştirmelerine neden olan ünlü bas gitarist Tom Jenkinson de sıra dışı projesi Squarepusher ile festivalin unutulmaz performanslarından birine imza atacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR