Gazete Vatan Logo

Bugatti hızında eğlendirecek!

1 milyar TL yatırımla hayata geçirilen Viaport Marina’daki Red Fire adlı roller coaster, 2.5 saniyede 110 km hıza çıkacak. En lüks otomobil Bugatti aynı sürede 100 km hıza ulaşıyor.

VİA Properties tarafından 1 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Viaport Marina’da açılış hazırlıkları sürüyor. Marina, alışveriş adası ve tema parkın yaz sezonunda hizmete gireceği projede, otel ve akvaryum projesi önümüzdeki yıl misafirlerini ağırlayacak. 750 yat kapasitesi, 156 adet alışveriş ünitesi ve 35 oyuncaktan oluşacak tema parkın hazırlıkları tüm hızla devam ediyor. “Red Fire” adı verilen ve 2.5 saniyede 0’dan 110 km hıza çıkan roller coaster’ın kurulumu ise tamamlandı.

Vialand’den sonra, Anadolu Yakası’nda da coğrafyanın ve Türkiye’nin ikinci tema parkını kuran Via Properties, “Türk usulü lunapark” eğlencesini de parkın içerisine dahil etti. Viaport Marina’nın içerisinde iki ayrı roller coaster bulunacak. Dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan ve 55 metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını eğlencenin doruğuna çıkaracak olan Red Fire’ın maliyeti 20 milyon euro. Red Fire dünyadaki en iyi roller coaster üreticilenden biri olan Intamin tarafından üretildi.

980 metrelik bir ray sistemi üzerinde konumlanan Red Fire, 1 saatte 630 kişi taşıyabilecek. Red Fire’ın test sürüşleri ise Mayıs ayında tamamlanacak.

Haberin Devamı