Gazete Vatan Logo
Magazin Bu yıl festivalin soluğu çok canlı!

Bu yıl festivalin soluğu çok canlı!

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında bu sene 11. kez müzikseverlerle buluşuyor. Festival Pozitif Live ile ortaklaştı ve farklı bir çerçeve ile müzik tutkunlarının karşısında olacak.

Bu yıl festivalin soluğu çok canlı!

Her sene olduğu gibi bu yıl da klasik müzik tutkunlarını bir araya getirecek olan D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, ilk gününde dünyanın en önemli ve saygın orkestralardan biri kabul edilen Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile büyük Rus piyano geleneğinin temsilcisi virtüöz Denis Matsuev’i ağırlayacak. Bu görkemli açılış konserinde Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nı dünyanın en önemli şeflerinden Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Charles Dutoit yönetecek. 15 Ağustos akşamı unutulmaz bir konserle açılışını yapan festival devam edecek günler için müzikseverleri daha da heyecanlandıracak.

Günümüzün en büyük kemancılarından biri olarak gösterilen Sarah Chang, festivalin açılış konserini veren Charles Dutoit yönetimindeki Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile birlikte ikinci gece sahne alacak. Sanatçı, ‘Yeni Dünyadan Yeni Sesler’ isimli konserin ikinci yarısında orkestranın seslendireceği ve klasik müzikteki en popüler senfoniler arasında yer alan ‘Dvorak’ ile klasik müzikseverlere farklı ve unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

Haberin Devamı

Festival Bodrum Kalesi’ne iniyor

Festivalde bu sene bir ilke imza atılarak marinanın dışına çıkılacak, Bodrum’un simgesi Bodrum Kalesi’nde de özel bir konser düzenlenecek. Eleni Karaindrou ilk kez D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde 16 Ağustos akşamı Bodrum Kalesi’nde.

Buika’nın sesi denizin sesine karışacak

Benzersiz sesi ve duygu yüklü şarkı sözleriyle cazdan flamenkoya kadar farklı türleri birleştirerek dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, bu defa sesi ile Bodrum’u etkisi altına alacak. Buika, 18 Ağustos akşamı senfonik bir konserle sahne alacak.

Fazıl Say’dan unutulmayacak bir eser

19 Ağustos’ta festivalin kapanışını Fazıl Say, “Sait Faik ve Şarkılar” programı ile yapacak. Programın birinci bölümünde Fazıl Say, Serenad Bağcan eşliğinde “İlk Şarkılar” ve “Yeni Şarkılar” albümünde yer alan Türkiye’nin unutulmaz şairlerinin dizeleri ile kendi müziğini buluşturduğu parçalardan oluşan özel bir programla seyircilerle buluşacak. Programın ikinci bölümünde ise Festival merakla beklenen bir Fazıl Say eseri ile sona erecek.

Haberin Devamı