Gazete Vatan Logo

Bu kitap yetişkinler için

'Yetişkin okurlar için' uyarısıyla raflarda

Amerika ve İngiltere’de Haziran 2011’de yayımlanan, hemen ardından çok satanlar listesine giren ve büyük ses getiren “Fifthy Shades of Grey”, Türkçede bugün “Grinin Elli Tonu” adıyla raflarda yerini aldı.

49 yaşındaki ev kadını Erika Mitchell’ın, E.L. James takma adıyla yazdığı üçlemenin ilki olan ve “Bir ev kadınının sıra dışı fantezileri” sözleriyle tanımlanan, 37 ülkede 40 milyon satan kitap, Türkiye’de 50 bin kopyayla Pegasus Yayınları tarafından yayımlandı. Erotik roman kategorisinde yayımlanan 576 sayfalık kitabın girişinde ve arka kapağında “Yetişkin okurlar için” ibaresi yer alacak.
Türkiye’de bir ilk olacak “Yetişkin okurlar için” ibaresi ile ilgili olarak Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal, “Türkiye’de yayımlanan kitaplarda bugüne dek ‘yetişkin okurlar için’ şeklinde bir ibare uygulanmadı. Daha önce cinsel içerikli kimi kitaplar poşete konuldu. Bu kitaplar da ancak, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu uyarınca poşete koyulabilir. Kurul sakıncalı bulur; mahkeme de yayıncıyı uyarırsa bu geçerli olur” dedi. Pegasus Yayınları Yayın Koordinatörü Yusuf Tan kitabın “Yetişkin Okurlar İçin” ibaresiyle yayımlanmasının nedenini şöyle açıkladı: “Kitap cinsel içerikli. Herhangi bir tepkiye yer vermemek adına kapağa böyle bir ibare koymayı uygun gördük.”

Kitap, 20’li yaşlarındaki Anastasia’nın hayatının, iş yaşamında çok başarılı bir girişimci olan Christian’la kesişmesi ile başlıyor. Kitapta, zamanla Christian’a âşık olan Anastasia’nın gözünden cinselliğin doruklarında dolanmaya başlayan ilişkileri anlatılıyor.

Haberin Devamı