Gazete Vatan Logo

Bu kez sevinç çığlığı attılar!

Bu kez sevinç çığlığı attılar!

Balyoz davası sanığı emekli ve muvazzaf askerlerin yakınları tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu” tarafından her hafta yapılan “” eylemi bu kez çok sesli ve çok mutlu oldu...

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından tahliye olan askerlerin büyük bir bölümünün katıldığı eylemde coşku, sevinç ve heyecan vardı. Beşiktaş’ta 91’nci kez bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri bu kez özgürlüklerine kavuşmaları için mücadele verdikleri eşleri, oğulları, kardeşleri ve babalarıyla birlikte eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un eşi Lütfiye Yavuz çok sevinçli olduklarını belirterek, “Esaslı iftira hayatlarımızın üzerini 4.5 yıl boyunca bir karabasan gibi kaplamış ve eşlerimizi, babalarımızı, oğullarımızı, kardeşlerimizi bizlerden tam 1225 gün ayırmıştır. 18 Haziran 2014 tarihi bir adalet günü olarak anılmayı hak edecek nitelikte bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

‘Nerede kalmıştık?’

Konuşmasına ‘Nerede kalmıştık?’ diye gülümseyerek başlayan emekli Oramiral Özden Örnek de, şunları söyledi: “Türk yargı tarihinin kömür karasından daha kara bir davası olan Balyoz Davası. Bir aşamasını bitirdik. Bundan sonra önümüzde başka aşamalar var. Mücadelemizi hiç bir zaman için bırakmayacağız. Ta ki bize bu komployu kuranların hepsi, makamı ne olursa olsun, yargının önüne çıkıp yargılanacaklar ve hepsi bizim çıktığımız yere girecekler. Bizler hepimiz 365 kişi annemizden emdiğimiz süt kadar temiz ve masumuz. Bunu bilmeyenler ve kasten görmek istemeyenler var. Bundan sonraki görevimiz onlara bunu öğretmek ve öğreteceğiz.”

Haberin Devamı

‘Oyun oynandı’

Kaybettikleri arkadaşları nedeniyle sevinçlerinin buruk olduğunu söyleyen emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, “Hepinizin çok iyi bildiği gibi Balyoz Davası’nda yargılanma yapılıyormuş gibi bir görünüm altında Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine büyük bir oyun sergilenmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alınarak üretilmiş sahte delillerle, Türk adaletinin utanç duyacağı sözde dava, hedef alınan kişilerin onurlarının hak ve özgürlüklerinin telafisi mümkün olmayacak şekilde gasp edildiği bir hukuk skandalı olarak tarihteki yerini almıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘Erdoğan’ın her şeyden haberi vardı’

Eski 1. Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Çetin Doğan da Beşiktaş’taki ‘sessiz çığlık’ eylemindeydi. Konuşmasında, “Aydınlık günler yaklaşıyor. Toplumumuzun içinde bulunduğu sisler dağılıyor. Kurtlar, karanlık kişiler puslu havayı severler. Hava pussuz, aydınlık olduğu zamanda bundan rahatsız olurlar. Bu yüzden de ortalsislendirmeye çalışırlar” diyen Doğan, serbest bırakılmasından bir gün sonra Reuters ajansına verdiği demeçte de şunları söyledi: “Komplonun arkasındakiler “Mahşerin Dört Atlısı”na benziyor. Bunun bir siyaset ayağı var, medya ayağı var, polis ve yargı ayağı var. Bunların hepsi organize bir yapının parçaları ve bu yapı Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde.

Kızları öpücüğe boğdu

Balyoz davasında t16 yıl hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Akademisi Komutanı, Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş’ü kızları Pelin ve Selin bir an olsun yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Pazartesi kışladayız!

Beşiktaş’taki eyleme tahliye olan muvazzaf askerlerin çoğu katıldı. Tümgeneral Hava Pilot Tümgeneral Bülent Kocababuş, “Bizimle temasa geçilmedi ama temasa geçmelerine gerek yok. Yasal olarak şu anda davada yeniden yargılama sürecine girilip hakkımızdaki tutukluluk kararı şuan için kalktığından doğal olarak göreve başlamamız gerekiyor. İstediğimiz zaman, hatta bu pazartesi hemen göreve başlayabiliriz” dedi.