Gazete Vatan Logo

Bu kahvede emekliler kontlar gibi yaşıyor

Kahvehane kültüründen çok farklı hizmetler sunuluyor...

Esenler’de hizmete açılan İkinci Bahar Kıraathanesi’nde, alışılagelmiş kahvehane kültüründen çok farklı hizmetler sunuluyor. 60 yaş ve üzeri yaşlılar için hizmete giren İkinci Bahar Kıraathanesi’nde neler yok ki, masaj koltuğundan, plazma tv’ye, özel sağlık görevlisinden, ulaşım hizmetine kadar ‘’VİP’’ hizmetler yaşlıların emrine amade... Ayrıca kıraathanenin kapıları aile ve kadınlara da açık. Yaşlı çiftler istedikleri takdirde kıraathaneye beraber gidebiliyor. Semtin müdavimi yaşlı kadınlar ise tansiyonlarını ölçtürmek için İkinci Bahar’ın yolunu tutuyor. Tüm bu olanaklardan faydalanmak için Esenler’de oturmak ve 60 yaş üzerinde olmak yeterli.

‘’Huzur buluyorum’’

77 yaşındaki Hasan Kurtulangazetesini okuyor az şekerli kahve eşliğinde. Belçika’da geçen işçilik yıllarından sonra Esenler’e yerleştiğini söylüyor; ‘’Bugün mahalledeki kahvehanede çaya 50 kuruş alıyorlar. 5 çay içsen 2.5 lira. Burada ise bizden para almıyorlar. Hemşire hanım gelip tansiyonuma bakıyor. Evimden alıp, akşam da arabayla evime bırakıyorlar. Biz yaşlandık, huzur arıyoruz. Tam bize göre bir yer.’’

‘’Resim, heykel de yapacak’’

Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan İkinci Bahar Kıraathanesi’nin mimarı ise Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu. Başkan Göksu, İkinci Bahar Kıraathanesi’ni neredeyse hergün ziyaret edip, yaşlıların hayır duasını almayı ihmal etmiyor. Mekanın açılışını sanatçı Özdemir Erdoğan’la birlikte yaptıklarını dile getiren Göksu, ‘’Biz, kıraathaneden çok yaşlılarımız için sosyal yaşam alanı yarattık. İstiyoruz ki, yaşlılarımız hayata küsmesin. Hayata kapanmış tecrübeyi, yaşama kazandırmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Haberin Devamı