Gazete Vatan Logo

Bu inşaat biter mi?

İstiklâl Caddesi düzenleme çalışmaları 2 yıldır bitirilemiyor. Başkan Topbaş çalışmaları yapan Gür Yapı İnşaat'ı ruhsuzlukla suçlarken belediye yetkilileri 15 Aralık’ta biter iddiasında

Tüm İstanbullular gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da "illallah" dedirten istiklal Caddesi düzenleme çalışmaları yılan hikayesine döndü. Caddeyle ilgili ihaleyi KDV hariç 4 milyon 650 bin YTL’ye kazanan Gür Yapı inşaat, Eylül 2005'te çalışmalara başladı. Ancak caddeye döşenen Çin malı granitleri Başkan Topbaş beğenmedi ve yerli granit döşenmesini istedi. Cadde Şubat 2006'da sil baştan yeniden düzenlenmeye başladı. Ancak çalışmaların bir türlü istenilen noktaya gelmemesi üzerine Topbaş geçen hafta "iflahımızı kesti, illallah dedim. Tek tek taşı ben kendim koysaydım bir mimar olarak, bugüne kadar iki kere bitirirdim. Yok. Adamda ruh olacak, bakış olacak, anlayış olacak, yapacak" açıklamasını yaptı. Belediye yetkilileri ise Başkan Topbaş'ı çileden çıkaran çalışmaların 15 Aralık'ta tamamlanacağını açıkladılar.

FİRMA SAHİBİ, BAŞBAKAN'IN YAKINI

Gür Yapı İnşaat’ın sahibi ANAP’lı Hasan Gürsoy. Başbakan Erdoğan'ın istanbul Büyükşehir Başkan'ı seçildiği dönemde Refah Partisi'ne transfer olan Gürsoy, o dönemden bu yana Erdoğan'ın en yakınlarından biri oldu. Belediyeden birçok ihale alan Gürsoy, bir dönem Feshane'nin işletmeciliğini de yaptı.

İKİ KEZ YAPILDI YİNE DE OLMADI
2005'te başlayan çalışmalarda İstiklal Caddesi'ne önce Çin graniti döşendi. Başkan Topbaş beğenmeyince bunlar sökülüp yerli granit döşendi. Ancak yine de cadde istenilen seviyeye gelmedi. İstanbul'un en turistik ve kalabalık caddesi de şantiye görüntüsünden kurtulamadı.


Haberin Devamı